Evenimentul Zilei > Politica > Primele cifre ale rectificării bugetare. Ministerul Sănătății primește cei mai mulți bani
Primele cifre ale rectificării bugetare. Ministerul Sănătății primește cei mai mulți bani

Primele cifre ale rectificării bugetare. Ministerul Sănătății primește cei mai mulți bani

Rectificare bugetară 2021. Au apărut primele informații referitoare la cum vor fi împărțiți banii între ministere.
Informații importante. Un draft al rectificării bugetare a fost dezvăluit în spațiul public. Potrivit primelor informații, Florin Cîțu nu oferă ministerului Transporturilor suma cerută de reprezentantul Cătălin Drulă. Cei mai mulți bani, conform primelor informații, vor fi atribuiți Ministerului Sănătății.

Rectificare bugetară 2021. Cum vor fi împărțiți banii

Ministerul Sănătății va primi 3,52 de miliarde de lei.
De asemenea, Ministerului Dezvoltării îi vor fi alocați 1, 84 de miliarde de lei.
Ministerul Transporturilor, deși Cătălin Drulă a cerut premierului peste 3 miliarde de lei, primește, potrivit draft-ului rectificării bugetare, 3, 22 de milioane de lei.

Ministerul Educației primește 200 de milioane de lei.

Ce ministere pierd bani

Potrivit primelor informații prezentate la DIGI24, ministerul Muncii va pierde 2, 78 de miliarde de lei.

Sumele în cauză trebuie privite din perspectiva unor programe care sunt în aceste ministere. De exemplu, programe precum PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală) ar putea să primească bani pe lângă suma atribuită ministerului Dezvoltării.

Astfel de situații pot fi întâmpinate și în celelalte ministere.

Forma finală a rectificării nu a fost încă publicată. Având în vedere declarațiile premierului Florin Cîțu, ministru interimar al Finanțelor, până pe data de 16 august ar trebui publicată în transparență rectificarea bugetară.

Până pe 23 august, rectificarea bugetară trebuie să fie aprobată. Tot pe 23 august se finalizează și mandatul lui Florin Cîțu la ministerul Finanțelor.

Florin Cîțu, despre rectificarea bugetară 2021

Reamintim că Florin Cîţu a transmis pe Facebook că a realizat o primă variantă a rectificării bugetare, cu toate că încă aşteaptă ca toţi miniştrii să prezinte execuţia bugetară pentru primul semetru.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News