Evenimentul Zilei > Politica > Primele alegeri fara Mazare si Constantinescu. Incidente electorale la Constanta
Primele alegeri fara Mazare si Constantinescu. Incidente electorale la Constanta

Primele alegeri fara Mazare si Constantinescu. Incidente electorale la Constanta

Pentru prima data in ultimii 16 ani, baronii de Constanta, Radu Mazare si Nicusor Constantinescu nu au ajuns la votare. Radu Mazare pentru ca, potrivit unor surse apropiate, nu a vrut, iar Nicusor Constantinescu este arestat fiind incarcerat la Spitalul Penitenciar Poarta Alba.

Un singur arestat la domiciliu din judetul Constanta, inspector ANAF, Dumitru Adrian Popa, judecat pentru luare de mita, a  cerut zilele trecute Curtii de Apel Constanta aproparea sa I se permita sa mearga la voat. Instanta i-a aprobat cererea, el votand la sectia de votare de la liceul Lazar Edeleanu din Navodari.  

În localitatea Săcele, la secția de vot nr. 529, a dispărut o ștampilă de vot. Procesul de votare a fost suspendat 40 minute. După întocmirea procesului verbal s-a reluat votarea.

În localitatea Nisipari din comuna Castelu un angajat al primăriei a fost surprins când își fotografia buletinul de vot. A fost amendat de lucrătorii poliției.

In comuna Ciobanu un localnic este cercetat penal de catre politisti pentru port ilegal de arma alba dupa ce a fost prins cu un topor asupra lui. Omul si-a recunoscut fapta si a declarat ca s-a inarmat de frica inamic politic. Toporul a fost confiscat si dus la politie.

Seful  sectiei de votare 252 din Medgidia, Ionut Militaru, s-a ales ales cu dosar penal dupa ce a plecat cu stampila de control acasa. A fost reclamat, la politie, de ceilalti membri ai sectiei de votare, stampila a fost recuperata. Aceeasi situatie si in comuna Fantanele unde presedintele singurei sectii de votarea plecat, aseara, cu stampila de control, acasa.

La Nicolae Balcescu exista sesizari ca alegatorii primesc de la un candidat cate 500 de lei, in locuri ascunse, printre case. Tot in aceeasi localitate, in sectia de votare din centru, in timp ce unora dintre alegatori li se iau, la intrarea, telefoanele mobile, altele sunt lastae sa intre in incinta cu aparatele mobile.

Liberalii au sesizat ca la Navodari la sectiile de votare 227 si 228 s-au gasit mai multe buletine de vot in cabine.