Evenimentul Zilei > Justitie > Primarul orașului Buzău, Constantin Boşcodeală (PSD), condamnat la cinci ani de închisoare cu executare
Primarul orașului Buzău, Constantin Boşcodeală (PSD), condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

Primarul orașului Buzău, Constantin Boşcodeală (PSD), condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

Primarul municipiului Buzăului, Constantin Boşcodeală, a fost condamnat, marţi, de magistraţii Judecătoriei Braşov la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul ''Gloria''.

Instanţa l-a condamnat pentru două infracţiuni de abuz în serviciu şi l-a achitat pentru cea de-a treia infracţiune pentru care a fost trimis în judecată de DNA. Sentinţa nu este însă definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel.

Primarul Boşcodeală a declarat, la scurt timp după aflarea deciziei, pentru Agerpres, că 'sentinţa este nedreaptă' şi că va face apel la Curtea de Apel Braşov.

În vara lui 2013, primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. În rechizitoriu se preciza că, în perioada 2002-2008, edilul ar fi acordat ilegal societăţii care deţinea echipa de fotbal Gloria Buzău cinci milioane de lei, din bugetul local, şi că a asigurat folosinţa gratuită a complexului sportiv, încălcând prevederile legislaţiei în vigoare.