Evenimentul Zilei > Politica > Primarul Daniel Florea cere demisia ministrului Educației. Motivul supărării edilului
Primarul Daniel Florea cere demisia ministrului Educației. Motivul supărării edilului

Primarul Daniel Florea cere demisia ministrului Educației. Motivul supărării edilului

Un scandal „politic-educațional” a izbucnit între Daniel Florea și Monica Anisie, ministrul Educației. Monica Anisie a fost în control la Școala numărul 280  și a constatat că reparațiile sunt încă în desfășurare, iar unitatea de învățământ nu e pregătită pentru începerea anului școlar. Florea susține că Anisie știa de lucrările suplimentare solicitate, lucru care a întârziat termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare, și a exploatat în scop politic situația.

După vizita făcută la Școala numărul 280, din Sectorul 5, ministrul Educației a declarat că această unitate de învățământ nu e pregătită pentru începerea noului an școlar, iar lucrările ar fi trebuit să înceapă cu mult timp înainte.

Cei din conducerea școlii susțin însă că se știa foarte clar că elevii din această unitate vor învăța online. Pe data de 8 septembrie consiliul administrativ a decis că școala numărul 280 va funcționa până la începutul lunii octombrie în scenariul roșu. Tot atunci, ei au cerut primarului Daniel Florea suplimentarea unor lucrări.

„Mi-au trimis solicitarea, am fost de acord cu suplimentarea lucrărilor, să se refacă tot pavajul din curtea școlii, să se schimbe lambriurile de la etajul 3 și am trimis, miercuri, solicitarea pentru scenariul roșu”, a explicat Daniel Florea.

Primarul Sectorului 5 solicită demisia ministrului Educației

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a solicitat demisia ministrului Educației, Monica Anisie, în urma unor contre legate de începerea anului școlar. Daniel Florea, susține că ministrul Educației știa de situația acestei școli și-i cere demisia Monicăi Anisie.

Daniel Florea arată că Monica Anisie a “bulversat” directorii de școli, părinții și elevii, astfel încat, în acest moment, cu o zi înainte de începerea anului școlar, Ministerul Educației nu cunoaște exact data începerii anului școlar pentru toate școlile și nu a ținut cont de cererile directorilor.

Daniel Florea a mai spus că după finalizarea lucrărilor: ”Școala 280 va fi complet digitalizată”

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: