Evenimentul Zilei > Actualitate > Primarul care și-a umilit fiica a intrat pe mâna Parchetului. Individul mai are și alte probleme cu legea
Primarul care și-a umilit fiica a intrat pe mâna Parchetului. Individul mai are și alte probleme cu legea

Primarul care și-a umilit fiica a intrat pe mâna Parchetului. Individul mai are și alte probleme cu legea

Ancheta în cazul primarului orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, care și-a bătut și umilit fiica, a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Informația a fost transmisă presei de reprezetanții Parchetului, printr-un comunicat. Potrivit acestui document, primarul oraşului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, este acuzat de comiterea unei infracţiuni de rele tratamente aplicate asupra fiicei sale în vârstă de 9 ani. Infracţiunea ar fi fost comisă în luna ianuarie, în Austria, în timp ce primarul se afla cu copiii în concediu, la schi.

„La data de 18.09.2020, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud s-a înregistrat, în urma preluării de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa, în vederea efectuării de cercetări penale şi a soluţionării, dosarul având ca obiect comiterea de către numitul O.T., în cursul lunii ianuarie 2020, în Austria, a unei infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului (fiică în vârstă de 9 ani)”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Inițial cercetările în acest caz au fost inițiate de poliție care s-a sesizat după ce în spațiul public a apărut o înregistrare video în care primarul își umilea fiica de 14 ani. Traian Ogâgău s-a apărat spunând că nimeni nu are dreptul să-i spună cum să-și educe copiii.

În imaginile blurate se vede cum primarul din Sângeorz Băi și-a pedepsit fiica punând-o să stea în genunchi, dezbrăcată, cu mâinile deasupra capului și să repete că nu mai este obraznică.

Imaginile au atras atenția și premierului Ludovic Orban care s-a dezis de comportamentul primarului din Sângeorz-Băi. Mai mult, organizația locală a PNL a decis să-l exclude din partid și a anunțat că Traian Ogâgău nu va mai reprezenta formațiunea liberală în alegerile locale din 27 septembrie.

„Ca urmare a înregistrării apărute în spaţiul public, cu primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, PNL Bistriţa-Năsăud precizează că acesta nu mai este membru PNL şi nu candidează la primărie din partea Partidului Naţional Liberal. Ne delimităm categoric de acest tip de comportament şi condamnăm ferm orice act de violenţă împotriva copiilor, indiferent de agresor. Orice gest reprobabil la adresa minorilor trebuie cercetat şi pedepsit”, se arată într-un comunicat al PNL Bistrița Năsăud.

Primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a fost condamnat în trecut de o instanță a Judecătoriei Năsăud pentru infracțiunea de „refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, cu închisoare de un an cu suspendare. Sentința judecătoriei nu este definitivă și a fost atacată cu apel.