Primăria va demola garajele ridicate ilegal

Primăria va demola garajele ridicate ilegal

Municipalitatea din Oradea vrea să demoleze toate garajele construite ilegal pe domeniul public, iar în locul lor să amenajeze spaţii verzi şi locuri de parcare.

„Există în zona Rogerius garaje care nu respectă nicio regulă de urbanism, sunt patru stâlpi de fier şi tablă pusă deasupra. Am început să inventariem toate zonele cu garaje şi suprafeţele de pe domeniul public care sunt cu zarzavaturi şi cartofi“, spune Marcel Boloş, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea.

Directorul Boloş adaugă că numărul garajelor fără autorizaţie se ridică la circa 1.000, pe când cele cu autorizaţie sunt doar în jur de 400. „Spaţiile verzi sunt o prioritate. Dar aşteptăm să spună Urbanismul unde se pretează garaje, locuri pentru joacă sau spaţii verzi“, explică primarul Mihai Groza. Pe de altă parte, unii orădeni şi-au deschis mici afaceri în garajele cu pricina. În cartierul Rogerius, Viorel Agrinaş are un atelier auto într-un garaj improvizat.

„Plătesc în fiecare an taxă pentru teren, în jur de două milioane şi jumătate, dar nu am acte. Mă îndoiesc că o să facă ce-şi propun pentru că ei câştigă foarte bine cu aceste garaje. Eu plătesc mai mult pe locul de garaj decât impozitul pe maşină şi apartament“, spune orădeanul. În zona respectivă, mai sunt încă 100 de astfel de construcţii, toate ilegale.

Ne puteți urmări și pe Google News