Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul cu RADEF pentru recuperarea celor șapte cinematografe ale orașului în ianuarie 2017. Primele doua foste cinematografe (Victoria din Piața Bălcescu și Dacia) au intrat oficial în procesul de reabilitare și refuncționalizare, săptămâna aceasta.

Viceprimarul Dan Diaconu a anunțat, marți, că municipalitatea a publicat în sistemul electronic de achiziții anunțul de participare la licitația de proiectare. ”Parte a programului investițional în domeniul cultural și parte a candidaturii Timișoarei la titlul de capitală culturală europeană, fostele cinematografe vor deveni spații multifuncționale culturale, dotate cu aparatură de proiecție, dar potrivite și pentru alte arte ale spectacolului, și nu numai (teatru, concert etc.)”, a anunțat Diaconu.
Pentru cinematograful Victoria, Primăria Timișoara oferă pentru proiectare aproape 120.000 de lei, fără TVA. În ceea ce privește cinematograful Dacia, municipalitatea oferă aproape 100.000 de lei, fără TVA. Firmele interesate se pot înscrie la licitații până în 10 decembrie.

Din restul cinematografelor, unul a fost atribuit, în vara ce a trecut, Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely”. Este vorba de cinematograful Arta. De asemenea, cinematograful Studio va fi amenajat de ONG-uri din domeniul promovării filmului din Timișoara și Insotutul Francez, pentru a deveni exclusiv cinematograf de artă.