Primăria Timișoara are aplicație. La ce folosește

Primăria Timișoara are aplicație. La ce folosește

Timișorenii sunt invitați să țină legătura cu Primăria în timp real, folosindu-se de telefoanele inteligente din doptare. Marți a fost lansată o aplicație (care poate fi descărcată gratuit atât pe telefoanele cu Android, cât și pe cele cu iOS), ”Primăria Timișoara”. Prin intermediul acesteia oamenii pot sesiza diverse probleme constatate în oraș: de la mașini prcate ilegal la vandalism, spații verzi deteriorate etc.

„Suntem în fața unei aplicații complexe, care permite cetățenilor, pe de-o parte, să facă sesizări cu tot ce observă ei demn de sesizat în oraș, pe de altă parte le permite să urmărească ce se întâmplă cu cererile lor și inclusiv să urmărească în direct ședințele de consiliu local. Problemele sesizate ajung prin distribuire automată direct la cei ce se ocupă de el, iar cetățeanul poate vedea automat în ce stadiu este rezolvarea lor. Deci, nu mai intervin funcționari pe traseu, totul se distribuie prin sistemul automat de management al documentelor. (…) Funcționarul este obligat să trimită un răspuns. Dacă nu i se răspunde, atunci cetățeanul va putea face o altă sesizare a faptului că nu s-a rezolvat. Lucrurile se vor regla, așa ceva funcționează în alte țări cu nivel de informatizare mai ridicat. Aplicația știe să distribuie toate problemele către cei care știu să se ocupe de rezolvarea lor”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Directorul firmei care a creat aplicația, Marius Niste, spune că se lucrează la o colaborare cu Direcția Fiscală a primăriei, pentru ca pe viitor oamenii să-și poată plăti taxele și impozitele direct din aplicație.  

Ne puteți urmări și pe Google News