Editura Evenimentul si Capital

Primăria Timișoara, amendată de Garda de Mediu

Garda de Mediu a sancționat primăria Timișoara cu 15.000 de lei, pentru gunoiul de pe străzi
Autor: | | 0 Comentarii | 88 Vizualizari

Primăria Timișoara a fost amendată de Garda de Mediu, pentru murdăria din oraș. Sancțiunea se ridică la 15.000 de lei și vizează ultimele zile, în contextul în care în Timișoara, mai bine de jumătate de an, nu s-a făcut curățenie stradală completă.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Garda Naţională de Mediu, în perioada 8 – 14 mai, comisarii instituţiei au desfăşurat un control tematic legat de salubrizarea Timișoarei, ocazie cu care au descoperit și ei munții de gunoaie de care timișorenii se plâng încă de a nul trecut. „În timpului inspecției pe teren, s-a constatat că numeroase străzi, alei, parcări publice, stații ale mijloacelor de transport în comun și zone pietonale de afluență publică erau insalubre, zonele de circulatie pietonală și auto fiind partial acoperite cu deșeuri, care erau prezente și în jurul coșurilor de gunoi amplasate pe domeniul public, iar pe spațiile verzi/scuaruri existau saci cu frunze, grămezi de crengi și alte deșeuri amestecate. De asemenea, s-a constatat că nu se asigură colectarea separată, transportul și valorificarea deșeurilor și există depozitări/abonadonări de deșeuri în diferite zone”, au transmis reprezentanții Gărzii Naţionale de Mediu.

Ca urmare a acestor nereguli, primăria a fost sancționată cu 15.000 de lei și a primit termene clare pentru „salubrizarea tuturor zonelor în care există abandonări de deșeuri și adoptarea de măsuri suplimentare și eficiente pentru eliminarea acestor depozitări/abandonări de deșeuri pe domeniul public (termen 14 iunie); adoptarea unor măsuri de prevenire a abandonării de deșeuri pe raza Municipiului Timișoara, respectiv identificarea proprietarilor de terenuri din zonele afectate de deșeuri și asigurarea salubrizării acestora (termen permanent, începând cu 14 mai); identificarea unei soluții pentru gestionarea biodeșeurilor generate pe raza UAT Municipiul Timișoara, având în vedere faptul că, până în prezent, nu s-a realizat stația de compostare a biodeșeurilor”.

Vremea rea a facut RAVAGII! Metroul, INUNDAT! HAOS in tot orasul

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI