Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul PRIMAR al Sectorului 2, NECULAI ONŢANU, îşi aşteaptă astăzi SENTINŢA
Fostul PRIMAR al Sectorului 2, NECULAI ONŢANU, îşi aşteaptă astăzi SENTINŢA

Fostul PRIMAR al Sectorului 2, NECULAI ONŢANU, îşi aşteaptă astăzi SENTINŢA

Sentinţa în dosarul de luare de mită al fostului primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, ar putea fi dată astăzi de către Magistrații Curţii de Apel București

Astăzi, fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, ar putea să-şi primească sentinţa din partea Magistraților de la Curtea de Apel București, în dosarul de luare de mită. Sentinţa nu va fi însă definitivă.

Reamintim că procurorii DNA au cerut judecătorilor de la Curtea de Apel București condamnarea fostului primar al Sectorului 2 Neculai Onțanu la o pedeapsă maximă cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, respectiv 10 ani închisoare.

“Având în vedere că, în calitate de primar al sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu a acceptat promisiunea unor foloase necuvenite de la martorul denunţător Borcea Cristian pentru reconstituirea unui drept de proprietate asupra mai multor terenuri şi a primit un teren cu o valoare de peste 1,4 milioane euro, vă rog să dispuneţi condamnarea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită la o pedeapsă cu executare orientată către maxim”, a spus atunci procurorul.

În dosar au mai fost deferiți justiției Toma Șutru, la data faptelor secretar al Consiliului local al Sectorului 2, Loredana Radu și Aurel Radu.

Neculai Onțanu este acuzat că a pretins și primit, în mod indirect, o suprafață de 1.500 mp cu o valoare de piață estimată la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Văcărescu din Sectorul 2 ‒ o zonă rezidențială) și care a fost transferată de Cristian Borcea, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către două persoane interpuse, indicate de fostul primar. Cele două persoane sunt Loredana Radu și Aurel Radu.

Reprezentantul DNA a mai solicitat ca lui Neculai Onțanu să-i fie aplicate și pedepse complementare și accesorii, conform dcnews.ro.