Un primar pro-imigrație din Germania, înjunghiat în gât

Un primar pro-imigrație din Germania, înjunghiat în gât

Primarul orașului Altena din landul Rinul de Nord-Westfalia, Andreas Hollstein, a fost atacat într-un fast-food cu specific arab, iar atacul este descris de autorități „ca fiind motivat politic”.

Altena, un orășel cu 17.000 de locuitori, a câștigat o medalie națională, în mai, pentru că a primit mai mulți imigranți decât cota națională și face eforturi să-i integreze.

Andreas Hollstein (foto) a fost transportat de urgență la spital, luni seara, după ce a fost înjunghiat în gât. O altă persoană, care i-a sărit în ajutor, a fost și ea rănită. Hollstein este membru al partidului cancelarului Angela Merkel (CDU), iar atacatorul lui, un bărbat de 56 de ani, a fost inculpat pentru tentativă de crimă.

Primarul le-a mulțumit celor care l-au ajutat și a adăugat că ar fi fost mort acum, dacă nu reușea, împreună cu patronul localului și fiul său, să-l oprească pe atacator. Acesta era beat, avea un cuțit de 30 cm și l-a întrebat pe Hollstein dacă el este primarul înainte de a-l ataca.

Ne puteți urmări și pe Google News

Merkel s-a declarat șocată după atac, într-o declarație pe Twitter: „Sunt îngrozită de atacul cu cuțit asupra primarului Andreas Hollstein și mă bucur că a reușit să se întoarcă la familia lui. Mulțumesc tuturor celor care l-au ajutat”, a scris ea.