Pe plaja din Mamaia, zeci de localnici din Constanța și din stațiune, dar și familii din țară care au dat o fugă pe litoral, au luat la pas promenada, pe jos sau cu bicicletele, au stat pe nisip la soare ori au făcut sporturi nautice.

   

Au fost 22 de grade Celsius în aer și 16 în apa mării. Deși briza a fost destul de rece, lumea a profitat de libertate și de întinderea nisipului.

”Libertate. Deci libertate în primul rând, altceva nu contează. Am încercat marea, exact acum, pentru prima oară anul acesta”,  a declarat o tânără aflată la plimbare cu o prietenă.

”Am un feeling foarte plăcut după două luni și jumate de izolare, a trecut greu”, spune și un bărbat care își plimbă cățelul pe malul mării.

Pasarela de la Victoria, care intră în apă pe o lungime de aproape 300 de metri, era plină de plimbăreți. În apropierea ei, două skijeturi făceau slalom, cu zgomot, prin apă. Un bărbat de 80 de ani, care a ieșit din mare după ce a înotat mai bine de 5 minute, a dat clasă tuturor.

Ce e mai trist însă este că de pe plaje și din stațiuni lipsesc barurile, terasele, pizzeriile, care sunt încă inchise. Oamenii mai au de așteaptat încă două săptămâni până când vor putea savura o bere, sau vor bea o cafea pe malul mării.