Evenimentul Zilei > Social > PRIMA ZĂPADĂ a paralizat traficul, la CONSTANȚA
PRIMA ZĂPADĂ a paralizat traficul, la CONSTANȚA

PRIMA ZĂPADĂ a paralizat traficul, la CONSTANȚA

Autoritățile din Constanța au activat, astăzi, Comandamentul de iarnă după prima ninsoare mai serioasă din această iarnă. Deși, atât în oraș cât și pe drumurile din județ, se acționează cu utilaje și material antideraparant, mașinile circulă în coloană, bară la bară, mai ales în oraș și la ieșirea din Mamaia spre Năvodari.

Ninge în tot județul Constanța,fără viscol. Potrivit directorul Regiei Județene de Drumuri și Poduri, Lucian Lungoci, se acționează cu 25 de autobasculante/camioane și 6 unimog-uri dotate cu lamă care patrulează și distribuie material antiderapant pe drumurile județene. Zonele cu ninsoare accentuată  sunt Băneasa – Negru Vodă – Mangalia. “Se va acționa și noaptea, atât timp cât ninge. Atenția va fi sporită începând cu ora 3-4 dimineața când pentru prevenirea formării poleiului, se va acționa cu material antiderapant. Se circulă în condiții de iarnă. Nu avem blocaje pe drumurile județene”, a transmis Lucian Lungoci. 

Blocate sunt însă principalele artere din orașul Constanța. La primărie  s-a întrunit Comandamentul pentru Situații de Urgență. Centrul Meteorologic Regional Dobrogea atenționează că, în intervalul 15 ianuarie, ora 10:00 – 16 ianuarie, ora 08:00, va ninge temporar, iar stratul de zăpadă va fi de 6 – 8 cm. Vântul va avea intensificări cu viteze de 3 – 7 km/h, temperaturile minime vor fi între -4 și -5 grade Celsius, iar cele maxime între -2 și -1 grade Celsius.

Ținând cont de faptul că zăpada a început deja să se depună pe carosabil, 13 sărărițe au început să împrăștie material antiderapant pe străzile din municipiul Constanța, zonele vizate în principal fiind intersecțiile, străzile care se află în pantă, bulevardele, străzile principale și instituțiile publice (unități de învățământ, spitale, secții de poliție și alte instituții). Totodată, 27 de utilaje cu lamă sunt pregătite pentru a interveni, dacă situația o va impune. 

Pentru a evita posibilele accidente, primăria Constanța recomandă participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă. Totodată, recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale. În oraș e trafic de coșmar, mașinile circulă, claxonând, bară la bară, cu 5km/oră. Din cauza zăpezii de pe carosabil și a unei mașini oprită în trafic din cauza unei defecțiuni, drumul care leagă Mamaia de Năvodari este blocat. 

Se acționează cu utilaje și materiale antiderapante și pe toate autostrăzile și drumurile naționale din administrarea Direcției Regioanle de Drumuri și Poduri Constanța, potrivit purtătorului de cuvânt Mihaela Tudor. Pe autostrada A2 se circulă la negru dar, preventiv, s-a acționat cu șase utilaje care împrăștie sare pe sectorul Drajna-Lehliu, cu 10 autoutilaje pe sectorul Drajna-Fetesti și cu șapte autoutilaje pe sectorul Fetești-Cernavodă

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: