Polirom stă cocoţat pe consola de pe care se pornesc sirena şi girofarul maşin ii de poliţie atunci când agentul de poliţie Cătălin Ghimpu se află în misiune de patrulare. E ochios, cuminte şi pare să-l placă pe Justin Bieber al cărui superhit  Love Yoursef  Cause if you like the way you look that much/Oh, baby, you should go and love yourself/And if you think that I'm still holdin' on to somethin'/You should go and love yourself – răsună pe fundal.

„Când am trecut pe lângă o casă părăsită, am observat pe geam cum acest pui de bufniţă încerca să scape, lovindu-se de geam, în repetate rânduri”, a povestit Cătălin Ghimpu, care ar  putea ajunge în scurt timp cel puţin la fel de cunoscut ca şi celebrul său coleg Marian Godină, din Braşov

Ştiind că e o specie protejată de lege, poliţistul a dus-o la un veterinar, care, după ce a examinat-o, a decis că mica pasăre este sănătoasă. De atunci, poliţistul păstrează legătura cu specialişti unei asociaţii specializate în reintegrarea în natură a bufniţelor. „Sunt un mare iubitor de animale, orice animal trebuie protejat si iubit”, adaugă Cătălin Ghimpu.

Poliţistul este surprins de efectul pe care l-a avut filmuleţul postat pe pagina de Facebook a Poliţiei Române.

Agentul admite că bufniţa a avut un motiv întemeiat să-l îndrăgească. „Când i-am dat de mâncare, probabil că atunci s-a făcut chimia dintre noi”, spune Cătălin Ghimpu. Nu e însă singura faptă bună a poliţistului de la Iaşi.

„Apreciem gestul colegului nostru cu care ne mândrim şi pentru că doar în acest an, a refuzat să primească mită de la două persoane”, afirmă Anca Vâjîiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Tânărul lucrează în Poliţia română de patru ani şi are gradul de agent.

Redăm integral mai jos mesajul postat pe pagina de Facebook  a Poliţiei Române în care este descrisa inedita poveste a celor doi, dar şi lăudată integritatea profesională a reprezentantului legii.

Vi-l prezentăm pe Polirom. El este puiul de bufniţă salvat de colegul nostru, în urmă cu câteva zile.

Duminica trecută părea o zi obişnuită de serviciu pentru Cătălin, colegul nostru de la Postul de poliţie Leţcani din Iaşi.

A început misiunea de patrulare, între comunele de pe raza de competenţă, fără să gândească o clipă că, la finalul zilei se va întoarce acasă cu un prieten necuvântător.

În jurul orei 14.00, într-o clădire dezafectată, a zărit la fereastră un pui de bufniţă captiv, care încerca disperat să găsească o ieşire. Imediat, a oprit maşina, a intrat în clădire şi a luat micuţul în maşină, unde i-a acordat primul ajutor.

Simpaticul Poli a acceptat imediat ajutorul colegului nostru, care l-a dus la veterinar, iar apoi l-a găzduit în casa sa.

Bufniţele sunt specii protejate prin lege, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate. Imediat ce micuţul va prinde suficientă forţă va fi eliberat în mediul natural.

Reamintim ca agentul de poliţie , Ghimpu Cătălin, este unul dintre poliţiştii integri cu care ne mândrim.

Anul acesta, poliţistul s-a desistat de două ori, când doi cetăţeni au încercat să scape de aplicarea legii rutiere, oferindu-i bani”

Citește și: