Evenimentul Zilei > International > Previziuni șocante! Războiul monstruos din Ucraina ar putea dura 10 ani: „Acest război nu se termină”
Previziuni șocante! Războiul monstruos din Ucraina ar putea dura 10 ani: „Acest război nu se termină”

Previziuni șocante! Războiul monstruos din Ucraina ar putea dura 10 ani: „Acest război nu se termină”

Războiul monstruos din Ucraina ar putea dura 10 ani și ar putea provoca sute de mii de morți, a avertizat unul dintre cei mai înverșunați critici ai lui Vladimir Putin. Vorbind pentru The Sun Online, finanțatorul și activistul politic britanic Bill Browder a susținut că Occidentul abia acum se trezește şi află că Putin este un „monstru”.

Bill Browder spune că „Acest război nu se termină. Războiul  din Ucraina nu a început pe 24 februarie, a început în 2014, când Putin a pus mâna pe teritoriul ucrainean al Crimeii”. El i-a acuzat pe mulți din Occident că au făcut „gimnastică mentală” în ultimii opt ani, crezând că războiul este opera „separatiștilor susținuți de ruși ”, mai degrabă decât o misiune oficială clară de la Kremlin.

Browder este supranumit „adevăratul dușman” al lui Vladimir Putin

Mai mult, Bill Browder s-ar afla pe lista neagră a tiranului rus – cu multiple încercări de arestare a acestuia și fiind supus amenințărilor cu moartea.

El a mărturisit anterior Congresului SUA că „Vlad nebunul” este „cel mai mare oligarh din Rusia și cel mai bogat om din lume” – estimând că averea lui ar putea ajunge la 150 de miliarde de lire sterline.

„Acest război ar putea continua cu ușurință încă opt ani. Putin nu va renunța și nici ucrainenii nu vor renunța. Se poate compara cu războiul Iran-Irak, care a durat un deceniu și a ucis un milion de oameni”.

Va fi o nouă escaladare a lui Putin, dacă războiul continuă să meargă prost în Ucraina

Bill Browder a declarat că Vladimir Putin a eșuat catastrofal atât în ​​ceea ce privește strategia militară, cât și în ceea ce privește interacțiunea cu Occidentul.

Armata și economia lui sunt decimate, nimeni nu s-a gândit la asta, și bănuiesc că următorul pas al lui Putin este un fel de escaladare dramatică, dacă nu pentru a-i da puterea, ci pentru a arăta cât de brutal este. Asta ar însemna mobilizarea completă a celor două milioane de rezerviști ruși și chiar un atac biologic, chimic sau nuclear. În sfârșit ne trezim că Putin este un monstru după 22 de ani…e prea târziu. El are capacitatea de a face toate aceste lucruri.

Browder a avertizat că Putin ar putea să urmeze exemplul Coreei de Nord și să-și transforme națiunea într-o economie de război care există doar pentru conflictul cu Ucraina.

Dacă Putin vrea să facă la fel ca Kim Jong-un, poate să-și înfometeze poporul și să continue să lupte ceva timp. Cu siguranță are resursele necesare.

Putin nu va putea fi răsturnat de la putere de generali şi oligarhi

Pe măsură ce războiul s-a prelungit, au apărut zvonuri despre o lovitură de stat declanșată de generali și oligarhi nemulțumiți care l-ar putea înlătura pe liderul rus. Cu toate acestea, Browder a susținut că „nu există nicio șansă” ca Putin să fie răsturnat de oligarhi.

Putin caută în mod constant loialitatea și dezbinarea și neutralizează acestei amenințări. Este atât de atent cu cei din jur, încercând constant aplică măsuri brutale față de cei care îşi arată neloialitatea.

În schimb, a susținut el, cea mai bună șansă de schimbare a regimului în Rusia ar fi revoluție pornită de populația Rusiei ținută deocamdată în bezna dezinformării.

Dacă rușii de rând și-ar da seama cât de rău pierde Putin războiul, nu cred că l-ar mai tolera. Rușilor le place un puternic de succes, nu pot tolera un învins. Dacă ucrainenii reușesc să-l alunge din Crimeea, el ar fi imediat răsturnat de poporul Rusiei, a declarat Browder pentru thesun, care a publicat recent noua carte Freezing Order.