Preţul aurului atinge valori-record, din cauza crizei din Libia

Preţul aurului atinge valori-record, din cauza crizei din Libia

Preţul aurului a depăşit, astăzi, valoarea-record de 1.400 de dolari pe uncie, pentru prima dată în ultimele şapte săptămâni, din cauza violenţelor din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

Astfel, uncia de aur a atins nivelul de 1.403,38 dolari la New York. Cotaţia unciei de aur cu livrare în luna aprilie a crescut cu 15 dolari, ajungând la valoarea de 1.403,60 dolari, după ce în cursul şedinţei de tranzacţionare a atins nivelul record de 1.404,30 dolari, potrivit Agerpres.

"Turbulenţele şi temerile din aceste ţări sunt în creştere. Aceste incertitudini privind riscul geopolitic au dus la majorarea preţului aurului", a explicat analistul Bayram Dincer, de la LGT Capital Management în Elveţia.

Și petrolul continuă scumpirea

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, pe fondul tensiunilor din lumea arabă, petrolul Brent a ajuns astăzi la 104,25 dolari, cel mai ridicat nivel înregistrat din septembrie 2008 încoace.

Pe lângă situaţia din Libia, pieţele de materii prime sunt preocupate şi de riscul escaladării situaţiei în Iran, al doilea mare producător de petrol din OPEC. De asemenea, există îngrijorări că şi Arabia Saudită, cel mai mare producător din OPEC, ar putea să devină victima instabilităţii politice din regiune.