Evenimentul Zilei > International > Președintele Venezuelei, sub incindența sancțiunilor SUA pentru subminarea democrației
Președintele Venezuelei, sub incindența sancțiunilor SUA pentru subminarea democrației

Președintele Venezuelei, sub incindența sancțiunilor SUA pentru subminarea democrației

Nicolas Maduro, președintele Venezuelei, va suporta sancțiunile impuse de către Guvernul SUA în replică la alegerile ”înșelătoare” pentru legislativul supercomunitar.

 De asemenea, oficialii americani nu au decis încă dacă vor include Venezuelei și sancțiuni legate de producția și exportul de petrol, potrivit unor surse citate de Reuters.

 SUA au impus miercuri sancțiuni împotriva a 13 actuali și foști înalți responsabili guvernamentali din Venezuela, cu câteva zile înainte de alegerea unei Adunări constituante la propunerea președintelui Nicolas Maduro.

De trei luni și jumătate, opoziția din Venezuela protestează aproape zilnic în întreaga țară pentru a denunța prestația considerată dezastruoasă a președintelui Maduro și pentru a cere alegeri prezidențiale anticipate. Manifestațiile sunt marcate frecvent de confruntări între protestatari și forțele de ordine.

Opoziția a făcut apel la grevă generală pentru a condamna proiectul președintelui de a convoca o Adunare Constituantă, care potrivit ei va permite ocolirea parlamentului în care opoziția este majoritară de la alegerile din decembrie 2015.

De la începutul acestui val de proteste, au fost ucise 103 persoane, câteva mii au fost rănite și au avut loc sute de arestări.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: