Evenimentul Zilei > International > Președintele SUA vrea să autorizeze antrenarea rebelilor sirieni moderați
Președintele SUA vrea să autorizeze antrenarea rebelilor sirieni moderați

Președintele SUA vrea să autorizeze antrenarea rebelilor sirieni moderați

Jurnaliștii de la Wall Street Journal au anunțat ieri că președintele Barack Obama se pregătește să dea undă verde Pentagonului cu privire la antrenarea rebelilor sirieni moderați.

De la declanșarea conflictului din Siria, sprijinul amerian acordat rebelilor sirieni s-a rezumat, oficial, la acordarea unui ajutor neletal în valoare de 287 de milioane de dolari. Neoficial, CIA este implicată deja într-un program secret de instruire militară a rebelilor moderați în Iordania, realtează jurnaliștii americani.

Noua poziție a Washingtonului ar putea fi anunțată oficial astăzi, în cadrul unui discurs pe care Barack Obama îl va susține la Academia Militară West Point.

"Preşedintele va prezenta clar intenţia de a spori sprijinul pentru opoziţia siriană moderată şi vecinii Siriei, care au făcut faţă ameninţărilor teroriste emanând din situaţia creată de (Bashar) al-Assad în Siria. Nu va preciza numărul și nici locul unde se va desfășura", susține un oficial american de rang înalt, citat de Wall Street Journal.

"Avem de mai mult timp o gamă de opţiuni. Am anunţat clar că percepem Siria ca o problemă de natură teroristă", a reacţionat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Jennifer Psaki.

Statele Unite întenţionază să contribuie la "consolidarea opoziţiei moderate", a adăugat ea, fără să confirme totuşi decizia.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: