Evenimentul Zilei > Actualitate > Președintele Islandei a făcut pace cu pizza hawaiană
Președintele Islandei a făcut pace cu pizza hawaiană

Președintele Islandei a făcut pace cu pizza hawaiană

Guoni Johannesson, președintele Islandei, a anunțat că nu va interzice pizza hawaiană, așa cum a lăsat să se înţeleagă.

El a adăugat că nu este abilitat să facă acest lucru. În timpul vizitei preşedintelui la un liceu, a fost întrebat de elevi ce crede despre pizza hawaiană cu ananas. El a răspuns că „o urăște” și că „ar interzice-o!”.

Preşedintele Islandei arevenit pe Facebook unde a scris: „Nu am nicio putere să adopt legi care interzic cetățenilor să pună ananas pe pizza. Mă bucur că este aşa, pentru că președinții nu ar trebui să aibă putere nelimitată. Pentru pizza, recomand fructele de mare”, a conchis el.

Preşedintele de 48 de ani este preocupat de aspectele constituționale și a fost profesor de ştiinţe politice. El a fost ales în anul 2016, când islandezii au vrut să-și reînnoiască clasa politică. Cele mai recente sondaje, publicate la 24 ianuarie, au arătat că preşedintele islandez are sprijinul a 81,4 % din cetăţeni.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.