Evenimentul Zilei > Politica > Președintele Iohannis joacă dur împotriva secuilor! Ce decizie a luat șeful statului
Președintele Iohannis joacă dur împotriva secuilor! Ce decizie a luat șeful statului

Președintele Iohannis joacă dur împotriva secuilor! Ce decizie a luat șeful statului

În urma declarațiilor făcute cu privire la Ținutul Secuiesc, Klaus Iohannis, președintele României, a luat o decizie surprinzătoare.

Președintele României a ales să conteste la Curtea de Apel București amenda în valoare de 5.000 de lei primită de la Consiuliul Național pentru Combaterea Discriminării, ca urmare a declarațiilor pe care le-a făcut privind un proiect de lege referitor la autonomia Ţinutului Secuiesc.

Acţiunea fost depusă în instanţă vineri şi are ca obiect anularea Hotărârii CNCD 443/20.05.2020, iar până în acest moment, instanţa nu a stabilit când va începe procesul.

Klaus Iohannis și-a motivat decizia, în privința contestării, considerând că hotărârea este una politică.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, preşedintele României va contesta aceasta hotărâre la instanţa competentă”, arăta Administraţia Prezidenţială.

Iohannis despre Dosarul Mineriadei: „Este o jignire și o rușine profundă”

„Jo napot kivanok, PSD (Vă doresc o zi bună, PSD). Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD!

Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor”, declara șeful statului în urmă cu aproape două luni.

„Jo napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înţelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate.

Starea de alertă. Ce ar face Băsescu în locul lui Iohannis, ca să-i liniștească pe toți

Eu nu mai vreau ca problemele importante ale naţiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României şi împotriva românilor. Este inadmisibil aşa ceva şi, până când sunt eu preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!”, afirma Klaus Iohannis pe 29 aprilie.