Klaus Iohannis s-a declarat mulțumit de stadiul amenajărilor, precizând că este o perioadă grea: ”Ne așteptăm la ocreștere a numărului bolnavilor, dar statul se pregătește pentru această perioadă.  Va fi grav, dar va trece. După trecerea pandemiei, vom face o evaluare la sânge a tuturor spitalelor”.

În ultima perioadă, președintele Klaus Iohannis ne-a transmis mesaje doar de la Palatul Cotroceni, iar întâlnirile cu membrii Guvernului au avut loc tot la Palatul Cotroceni.

Guvernul a mobilizat la Constanţa un spital militar de campanie cu dotările aferente destinat spitalizării şi tratării pacienţilor infectaţi virusul COVID-19.

Potrivit MApN, spitalul va avea toate dotările necesare, astfel încât pacienţii să beneficieze de tratament şi îngrijiri medicale şi va dispune de toate măsurile necesare de igienizare astfel încât să ofere siguranţă personalului medical implicat în lupta împotriva epidemiei.

Împreună cu președintele va vizita spitalul și premierul Ludovic Orban.

„Am vizitat toate secțiile, iar în următoarele ore va primi toate acreditările și va intra în funcțiune.

Spitalul este gata, nu este dat în funcțiune încă, dar va fi în câteva ore.

România este pregătită cât se poate de bine pentru a face față acestei epidemii.

După această criză vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din Romînia și vom ua toate măsurile pentru a avea dotările cu care să facem față oricăror dezastre.

Suntem pregătitți dar vom lua măsurile pentru a fi și mai pregătiți.

Evitați contactul cu alți oameni, evitați cu orice preț să vă întâlniți într-un loc închis cu mai mulți oameni.

Este o perioadă grea, foarte grea, din păcate, lucrurile în continuare vor fi mai grave. Ne așteptăm din păcate la o creștere a numărului bolnavilor, dar vedem cu toții că și statul se pregătește din ce în ce mai bine și ca și românii să fie tot mai pregătiți și să respecte aceste norme.

Împreună vom trece prin această criză”, a spus Iohannis  după ce a vizitat spitalul