Presedintele flipinez JOACĂ TARE! Îi amenință pe oficialii GUVERNAMENTALI CORUPȚI cu MOARTE GROAZNICĂ

Presedintele flipinez JOACĂ TARE! Îi amenință pe oficialii GUVERNAMENTALI CORUPȚI cu MOARTE GROAZNICĂ

Preşedintele flipinez Rodrigo Duterte joacă tare. El amenință că o să îi arunce din elicopter pe oficialii guvernamentali corupți. Duterte spune că a mai făcut asta, așa că nu are nicio reținere să o facă din nou, transmite Reuters.

"Dacă eşti corupt, o să te iau cu un elicopter din Manila şi o să te arunc din el. Am mai făcut-o, de ce nu aş face-o din nou?", a spus marţi Duterte într-un discurs către victimele taifunului, înregistrarea declaraţiei fiind publicată de biroul prezidenţial.

Organismul însărcinat să vegheze la respectarea drepturilor omului în Filipine a anunţat joia trecută că deschide o anchetă cu privire la marturisile preşedintelui Rodrigo Duterte, care a recunoscut că a ucis trei persoane pe când era primar la Davao, un oraş important din sudul ţării, potrivit AFP şi News.ro. 

Mai mult, Preşedintele filipinez a lansat un război împotriva drogurilor, soldat cu mii de morţi. El a ajutat poliţia să împuşte trei presupuşi criminali, în timpul primului sau mandat de primar al oraşului Davao, în 1988.

Ne puteți urmări și pe Google News

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului Zeid Ra'ad al Hussein a apreciat marţea trecută că este vorba "în mod clar de crime" şi a cerut justiţie filipineze să deschidă o anchetă.