"Da, din punctul meu de vedere a fost un eşec (medierea – n.r.), pentru că din evidenţele pe care noi le deţinem soluţionarea cauzelor prin această metodă alternativă nu a fost cea aşteptată. Cred că se putea mai mult, dar din câte ştiu eu cauzele sunt foarte puţine", a declarat luni preşedintele CSM, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia.

Întrebat dacă crede că românii sunt mai procesomani comparativ cu cetăţenii altor ţări în care există instituţia medierii, Marius Tudose a spus că "cert este că, până în acest moment, medierea nu a avut rezultatele scontate la noi".

Problema de conștiință

El a afirmat că nu crede că este o problemă a legislaţiei privind medierea, ci mai degrabă o problemă de conştiinţă. "Nu cred că este o problemă de legislaţie, problema de conştiinţă aş lua-o mai degrabă şi, să zic, să fie şi o problemă a celor care sunt îndrituiţi să facă medierea. Poate nu au depus suficient efort în aşa fel încât să o facă mai aplicabilă instituţiilor de drept", a conchis Marius Tudose.

Alături de alţi membri ai CSM, Marius Tudose a participat la şedinţa de bilanţ al activităţii pe 2014 al instanţelor din raza de competenţă a Curţii de Apel Alba Iulia.