„Noi ne bucurăm de eficienţa şi independenţa pe care autorităţile române le demonstrează în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei la nivel înalt. Prietenii noştri români au cu ce să se laude şi, aici, Bulgaria în mod categoric rămâne în urmă", a spus Rosen Plevneliev, după întrevederea cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Preşedintele bulgar a apreciat decizia Parlamentului de la Sofia de a adopta o strategie pentru continuarea reformei în justiţie.

„Aştept paşi concreţi, acţiuni concrete. Văd semnale pozitive în sistemul judiciar din Bulgaria, având în vedere deciziile care s-au luat în ultima perioadă în CSM, care erau de neimaginat în ultima perioadă, pentru înlăturarea unor judecători şi sper ca vizitele în ambele sensuri să găsească puncte comune, să vedem cum prietenii noştri români au reuşit să înfiinţeze o procuratură independentă şi oamenii aşteaptă aceste lucruri. Este important ca justiţia să-şi menţioneze problemele şi lucrurile să meargă înainte. Noi putem şi în Bulgaria să obţinem aceste rezultate, este necesar şi curaj", a spus Rosen Plevneliev.

Preşedintele bulgar a amintit, printre lucrurile care trebuie îmbunătăţite, situaţia acelor procese din ţara sa „de o importanţă semnificativă pentru societate".

"Avem, probabil, 100 de procese de importanţă internaţională şi naţională, mai puţin de 100, unde, din păcate, Bulgaria, în momentul de faţă, dă dovadă de ineficienţă, se amână şi, din păcate, aici, în aceste procese de o importanţă semnificativă pentru societate, noi avem ce să îmbunătăţim", a arătat preşedintele Plevneliev.