Krichner, fostă avocată, este pusă sub acuzare în cadrul a şapte proceduri și susţine că este nevinovată. Ea se consideră victima unei persecuţii judiciare. Fostul președinte este principala figură a opoziţiei faţă de actualul șef al statului de centru dreapta, Mauricio Macri.

În scandalul de corupție, denumit Los Sauces, după numele companiei incrimnate, doi oameni de afaceri apropiaţi familiei Kirchner, Cristobal Lopez şi Lazaro Baez, sunt, de asemenea, judecaţi.

Între ianuarie 2009 şi martie 2016, fosta preşedintă (2007-2015) s-a aflat în fruntea unei asociaţii ilicite şi a creat „un sistem de reciclare a fondurilor de origine ilegală prin intermediul Los Sauces SA”.

În total, 18 persoane urmează să fie judecate. Data procesului nu a fost stabilită, însă se va derula în 2019, transmite Agerpres.

În octombrie 2019, Cristina Kirchner ar putea fi candidată la al treilea mandat prezidenţial.

Senatoare din 2017, Kirchner dispune în acest fel de imunitate parlamentară care o apără de trimiterea în detenţie, dar poate fi pusă sub acuzare, judecată, condamnată şi să-şi continue exercitarea mandatului.