Editura Evenimentul si Capital

VERDICTUL fostului PREȘEDINTE CEH: UE a INTRAT în FAZA POST-DEMOCRATICĂ. V. KLAUS: „Se încearcă SUPRIMAREA nedemocratică a STATELOR-NAȚIUNE în favoarea unei GUVERNĂRI PAN-EUROPENE”

Autor: | | 4 Comentarii | 6204 Vizualizari

Pentru birocrații de la Bruxelles și stânga globalistă, principalii inamici ai construcției europene sunt astăzi premierul maghiar Viktor Orban și ministrul de Interne italian Matteo Salvini.

Mai exact naționaliștii și populiștii, cărora criza imigranților le-a dat posibilitatea să ocupe prim-planul luptei pentru apărărarea națiunilor europene.

Dacă e să ne întoarcem foarte puțin în istorie, observăm însă că au existat critici la adresa politicilor nedemocratice ale Uniunii Europene și înainte. Pe atunci, principalii inamici erau euroscepticii, de pildă Vaclav Klaus, fost premier și președinte al Cehiei. El este cel care a avut curajul să atace direct sistemul de putere din Uniunea Europeană chiar în timpul ședinței Parlamentului European din 19 februarie 2009.

„Actualul sistem de luare adeciziilor din Uniunea Europeană este diferit de cel din democrațiile parlamentare clasice, testate de istorie. Într-un sistem parlamentar obișnuit, o parte din parlamentari susțin guvernul și o parte opoziția. În Parlamentul European, acest aranjament lipsește. Aici este promovată o singură variantă și cei care îndrăznesc să se gândească la o altă opțiune sunt etichetați drept dușmani ai integrării europene... Există, de asemenea, o mare distanță (nu numai în sens geografic) între cetățeni și reprezentanții Uniunii, care este mult mai mare decât este cazul în interiorul țărilor membre. Această distanță este deseori descrisă ca deficit democratic, pierderea responsabilității democratice (…) Mă tem că încercările de a accelera și de a aprofunda integrarea și de a lua decizii privind viața cetățenilor țărilor membre la nivelul european pot avea efecte care vor pune în pericol toate lucrurile pozitive realizate în Europa în ultima jumătate de secol”.

Revenind în contemporaneitate, putem lesne observa că Vaclav Klaus nu și-a revizuit opiniile, ci dimpotrivă. Împreună cu economistul Jiri Weigl, fostul președinte ceh a publicat o carte numită „Europa all-inclusive. Cum să înțelegem imigrația”.

„Multiculturalismul și teoriile contemporane despre drepturile omului promovează ideea că imigrația este un drept fundamental al ființei umane și că acest drept aduce drepturi ulterioare, inclusiv acordarea de ajutoare sociale pentru migranți.(...) Există numeroase argumente care sugerează că această criză a imigrației contemporane este legată de caracterul postdemocratic al UE, că este un produs secundar al crizei europene deja existente, a erorilor sistemice și a concepțiilor greșite ale politicilor europene, a defectelor aranjamentelor instituționale ale UE și a confuziilor și prejudecăților ideologice ale elitelor politice multiculturale europene".

Scriitorul Vaclav Klaus nu simte nevoia de a fi mai diplomat decât politicianul. Spune lucrurilor pe nume considerând că cele mai mari provocări cărora Europa trebuie să le facă față sunt „ipocrizia, pseudo-umanismul și alte concepte dubioase”. Rezultatul acestei ideologii bolnave?

Scandalul ESCALADEAZĂ! Rareș Bogdan a fost SUSPENDAT! Ce se va întâmpla cu prezentatorul TV

Pagina 1 din 2

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Tag-uri: presedinte, cehStirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI