„Am mai anunțat că într-adevăr mă gândesc serios la candidatură. Încă nu am luat decizia. Și noi la ALDE și cei din PSD dorim ca alegerile prezidențiale din anul ăsta să fie cum a fost în 2016 când i s-a spus «La revedere!» dlui Cioloș, noi vrem ca acum, la finele lui 2019, să-i spunem dlui Iohannis «Auf Wiedersehen!». Pentru asta e utilă o candidatură comună“, a afirmat Tăriceanu, potrivit g4media.ro

În opinia sa, este o problemă că președintele Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura: „cât mai e el președinte și cât este candidat“.

„Eu cred, dacă aș fi membru al PSD, aș avea curajul să spun că e o chestiune de orgoliu. Dar ce e mai important, orgoliul de membru de partid sau de a avea un președinte altfel decât actualul președinte care n-a reușit pentru România lucruri pe care noi le așteptam? Eu am avut foarte multe așteptări pentru că sunt dintre cei care în 2009 am crezut că poate fi o alternativă de premier. Împreună cu cei din PSD va trebui să facem un calcul la rece: care e soluția care ne dă cele mai mari șanse“, a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă ALDE ar putea susține candidatul PSD, el a replicat: „Toate aceste chestiuni le avem la dispoziție“.