Evenimentul Zilei > Actualitate > Presa din Canada a anunțat rezultatul Probei B din scandalul de dopaj în care este implicat Lucian Bute
Presa din Canada a anunțat rezultatul Probei B din scandalul de dopaj în care este implicat Lucian Bute

Presa din Canada a anunțat rezultatul Probei B din scandalul de dopaj în care este implicat Lucian Bute

După meciul terminat la egalitate, cu americanul de origine suedeză Badou Jack, disputat la sfârșitul lunii aprilie, Lucian Bute a picat testul antidoping de la finalul luptei.

Pugilistul român în vârstă de 35 de ani a cerut efectuarea celui de-al doilea test. Astăzi, presa din Canada a anunțat că Bute a primit un răspuns negativ și după ultima probă. O altă șansă pentru român de a face un test antidoping nu va mai fi.

Se pare că Lucian a folosit ostarina, substanță utilizată de sportivi la antrenamente pentru a-și îmbunătăți condiția fizică și are efecte asemănătoare steroizilor anabolici, cel puțin așa anunță publicația „Box și Wrestling” din Washington.

Pe 30 aprilie, pugilistul român s-a luptat cu Badou Jack pentru titlul mondial la categoria supermijlocie. Disputa s-a încheiat la egalitate, dar meciul a fost clar dominat de adversarul lui Bute.  Un arbitru i-a acordat victoria clară lui Jack, 117-111, în timp ce alți doi au mers pe un egal, 114-114.