Evenimentul Zilei > Actualitate > Premii în heroină pentru săgeţile clanului Dârjan
Premii în heroină pentru săgeţile clanului Dârjan

Premii în heroină pentru săgeţile clanului Dârjan

Morţi suspecte, doze de heroină şi cerşetori transformaţi în oameni de afaceri de succes, sunt metodele de lucru ale interlopilor.

Cei mai temuţi interlopi imobiliari din Capitală fac parte din clanul Dârjan, condus de Constantin Dârjan. Acesta apela la metode inedite pentru a-şi încuraja "săgeţile".

Membrii grupului primeau doze de heroină pentru a nu avea emoţii atunci când trebuiau să se prezinte în faţa notarului sau a funcţionarului bancar.
Detaliile şocante apar în rechizitoriul procurorilor DIICOT, prin care 52 de membri ai acestei grupări au fost trimişi în judecată.

Moarte violentă

Un bucureştean a murit în condiţii suspecte, chiar în ziua în care şi-a vândut casa. Cazul a fost redeschis de DIICOT, iar ancheta a relevat că bărbatul a decedat din motive violente. Potrivit acuzării, clanul a dat aproape 29 de lovituri imobiliare, iar complicii interlopilor sunt un notar public, un expert topograf şi o directoare de bancă.

Laura-Niculina Leordeanu (23 de ani) a suprins prin sinceritatea sa procurorii DIICOT, atunci când a fost audiată. Tânăra era cercetată pentru că, în 2008, s-a prezentat la un notar public cu o carte de identitate falsificată şi a semnat un contract de vânzare-cumpărare. În documente, Laura-Niculina avea identitatea de Paula-Luisa, iar terenul pe care-l înstrăina, situat în zona parcului Bazilescu, valora aproximativ 320.000 de euro.

Totul era o înşelătorie pusă la punct de Constantin Dârjan, zis Costel al lui Boja. Laura-Niculina avea nevoie de bani pentru a-şi cumpăra doza zilnică.

"M-am deplasat împreună cu Elena Drăghici la un depozit de cherestea situat în zona Chitila, unde mi s-a oferit o doză de heroină de către aceasta din urmă pentru a prinde curaj. După care, împreună cu ea şi cu o altă persoană de sex bărbătesc, care conducea un autoturism de culoare închisă, am mers la un studio foto, unde am făcut o fotografie", a povestit Laura-Niculina, procurorilor DIICOT.

Costel a lui Boja a fost nemulţumit de hainele sărăcăcioase ale tinerei şi de faptul că i se vedea un tatuaj pe mână, astfel că le-a poruncit subordonaţilor să-i cumpere haine noi.

Şomer în haine de lux

Ţeapa cu haine scumpe a mai fost aplicată de cei din clanul Dârjan, atunci când au accesat credite de sute de mii de euro de la mai multe bănci. Pentru aceasta, Costel al lui Boja l-a folosit pe Viorel Luca, un tânăr şomer din Botoşani.

Clanul i-a cumpărat costume de firmă, pantofi scumpi şi mai multe cămăşi.
Viorel Luca s-a prezentat la bancă, dându-se patron de succes, şi a reuşit să ia credite.

"Când lua medicamente, se mai umfla"

Atunci când ancheta DIICOT a ajuns la clanul Dârjan, interlopii şi-au pregătit declaraţiile. Interceptările le-au dat de gol şmecheriile. "Vezi că de semnat în locul lui verişoara a semnat tipa aia, pe care am adus-o noi. Chiar dacă ea nu corespunde ca figură. Într-adevăr, când lua medicamente mai avea stări din astea de se mai umfla, de aia poate ţi s-a părut că nu corespunde".