„Ordonanţa de urgenţă reglementează câteva lucruri care, spunem noi, sunt foarte bune şi absolut necesare: creşterea numărului de parlamentari în diaspora, o solicitare legitimă; de asemenea, extindem şi la alegerile parlamentare toate facilităţile de vot pentru diaspora care au fost aplicate la alegerile prezidenţiale, un lucru extrem de benefic”, a precizat Ludovic Orban.

Pe de altă parte, premierul afirmă că trebuie reglementată „situaţia alegerilor anticipate. Există prevederi constituţionale, există limita de 90 de zile care este dată din momentul dizolvării Parlamentului până la data alegerilor în termen de maxim 90 de zile şi din cauza aceasta a trebuit să gândim foarte bine toate termenele legate de alegerile parlamentare, în cazul în care se organizează alegeri parlamentare anticipate. Obiectivul nostru este de a acorda aceleaşi condiţii de vot care au fost la alegerile prezidenţiale şi la alegerile parlamentare”.

Premierul a dezvăluit existența unei discuţii cu privire la posibilitatea ca cetăţenii să poată vota pe liste suplimentare oriunde s-ar afla, dar că forma finală va fi prezentată în momentul în care va fi adoptat actul normativ.

Te-ar putea interesa și: