Deși multe lucruri au revenit cât de cât la normal, după izolarea totală din timpul stării de urgență, printre cei care au primit vești bune nu se numără și credincioșii.

Bisericile rămân închise, la fel ca și teatrele, iar premierul Ludovic Orban a vorbit în această seară, despre acest subiect sensibil. El a dezvăluit că a discutat pe această temă cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și cu alți lideri spirituali.

„Am discutat în zona religioasă cu Preafericitul Pariarh și alți lideri religioși. Le-am spus că vom deschide la un moment dat bisericile, dar această decizie trebuie luată cu precauții maxime și într-o perioadă în care nivelul de răspândire a virusului este foarte scăzut.

La biserica este un spațiu închis, unde oamenii stau înghesuiți. Să fim serioși, nu poți să te duci cu jandarmii să verifici măsurile de distanțare. Este o chestiune și de autoreglementare din partea bisericii”, a spus Orban în emisiunea „Dosar de Politician” de la B1 TV.

Cum pregătesc bisericile relaxarea de după 15 mai. Desene colorate cu flori

Haos și improvizație! Închidem bisericile, dar ținem deschise mall-urile și hypermarketurile.

Orban a mai explicat că „Preoții nu pot să țină slujbele cu masca pe figura. Cei care cânta în cor nu pot să cânte cu masca pe față. Dacă unul e bolnav, îi îmbolnăvește pe toți. Eu am încredere în biserici că au puterea de organizare. Pe de altă parte, este încă acest virus.”

În ceea ce privește prelungirea stării de alertă, Orban a fost categoric. „Adoptăm Hotărârea de Guvern privind starea de alertă și toate actele privind starea de alertă. Dacă PSD nu votează, autoritățile rămân fără instrumentele necesare pentru a proteja viețile oamenilor. Decizia de a prelungi starea de alertă nu e una politică, ci științifică”, a spus premierul, care a pus tunurile pe PSD.

Nu Guvernul dă publicității datele. Tot procesul de diagnosticare e coordonat de INSP și Ministerul Sănătății. Diagnosticarea se face la centre autorizate. Sunt date reale, reprezintă adevărul. Să lansezi astfel de acuzații fără nicio dovadă e un gest iresponsabil și un act profund imoral ce face parte dintr-o campanie instrumentată de PSD care urmărește să-i determine pe oameni să nu respecte regulile. Parcă vor să le facă rău oamenilor numai ca să câștige ei electoral. E un comportament pe care îl condamn public.”

Ponta, pe urmele lui Ciolacu. Ce spune despre prelungirea stării de alertă

Starea de alertă, prelungită? Raed Arafat ne duce în pragul depresiei. „Încă avem focare, situația nu este stabilă”