Pentru fiecare țară membră UE, regulile electorale sunt explicate într-un format de tipul Q&A (Întrebări&Răspunsuri). Pe platforma www.alegerile-europene.eu se găsesc informații generale, precum data votului, vârsta necesară, terme nele pentru înscriere, documentele necesare, pragul electoral, numărul deputaților europeni ce pot fi votați în fiecare țară și link-uri către autoritățile electorale naționale din fiecare stat membru UE.

Poate cea mai importantă secțiune de pe website este cea dedicată votului din străinătate. În cadrul rubricii respective se găsesc informații despre cum se poate vota din străinătate, atât dintr-un stat membru UE, cât și dintr-un stat terț. Lucrul acesta este foarte important, de pildă, pentru cei aproximativ trei milioane de cetățeni europeni, rezidenți în Regatul Unit.

Platforma www.alegerileeuro pene.eu mai oferă informații și despre Parlamentul European, candidații cei mai cunoscuți și ce se va întampla după alegeri, acțiuni de popularizare a alegerilor în rândul cetățenilor, un link către o pagină web dedicată rezultatelor alegerilor sau grupurile parlamentare și partidele politice din PE.