Editura Evenimentul si Capital

Prefectul Capitalei cere instanței să îl revoce din funcție pe viceprimarul incompatibil- Gabriel Pîrvu

14-11/parvu-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 360 Vizualizari

Prefectul Municipiului București a depus la Tribunalul București cererea de chemare în judecată a Consiliului General al Municipiului București în vederea constatării nelegalității și, pe cale de consecință, anularea hotărârii prin care domnul consilier general Gabriel Cosmin Pîrvu a fost numit în funcția de viceprimar.

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului General al Municipiului București, ce a avut loc pe 27 noiembrie 2014, la propunerea Primarului General fost pus pe ordinea de zi, cu o întârziere de 6 luni față de termenul maxim legal admis, proiectul de hotărâre privind încetarea calității de consilier general a domnului viceprimar Cosmin Gabriel Pîrvu.

Propunerea Primarului General survine după emiterea de către Agenția Națională de Integritate a raportului de evaluare nr. 31440/G/II/12.07.2013 prin care s-a constatat faptul că domnul Pîrvu Cosmin Gabriel s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 05.05.2010 – 02.05.2011. Raportul a rămas definitiv prin necontestare și obliga autoritatea locală să ia măsurile ce se impuneau în termenul legal de maxim 6 luni.

În cadrul ședinței de ieri a Consiliului General, majoritatea politică formată în jurul Partidului Social Democrat a mutat hotărârea la finalul ordinii de zi, și implicit a ședinței, părăsind sala înainte de dezbaterea acestui punct. Ca urmare, ședinta a fost declarată închisă din lipsă de cvorum, PSD-ul reușind astfel să evite aplicarea legii.

„În deplină consonanță cu prevederile legale în vigoare, Prefectul Municipiului București a depus Tribunalului București, Secția a II-a Contencios Administrativ și Fiscal, cererea de chemare în judecată a Consiliului General al Municipiului București în vederea constatării nelegalității și, pe cale de consecință, anularea hotărârii nr. 187/04.09.2014 prin care domnul consilier general Gabriel Cosmin Pîrvu a fost numit în funcția de viceprimar, motivând tocmai prin existența stării de incompatibilitate”, a scris liderul PNL din Consiliul General al Capitalei, Gabriel Pârvu.

Grupul PNL salută demersul corect și legal al Prefecturii București și asigură opinia publică că va respecta și va duce la îndeplinire toate deciziile Agenției Naționale de Integritate, au explicat liberalii din CGMB.

„De asemenea, solicităm de urgență Prefecturii să atace pentru anulare în instanța de contencios administrativ toate hotărârile ilegale privind vacantarea/validarea membrilor Consiliului General”, a mai adăugat Pieptea.

Liviu Dragnea a anuntat MAREA DECIZIE. Ce face cu Irina Tanase de Paste! Dezvaluirea SURPRINZATOARE a sefului PSD

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI