Evenimentul ZileiEVZ SpecialÎncă un atac din interior: „Regimul Dragnea” a făcut țăndări PSD

Încă un atac din interior: „Regimul Dragnea” a făcut țăndări PSD

Încă un atac din interior: „Regimul Dragnea” a făcut țăndări PSD
Eșec la „europarlamentare” și înfrângere la scor de neprezentare la „prezidențiale”.

Pentru Partidul Social-Democrat, 2019 va fi, în mod cert, un an de uitat cât mai repede. Asta nu înseamnă că problemele dispar, din contră. Pornind de la afirmația Gabrielei Firea, care a recunoscut, voalat, că în CEx s-a votat la grămadă, fără să se știe ce lideri de sindicat sunt primiți în partid, Ioan Mircea Pascu face o radiografie a PSD.

În opinia fostului vicepreședinte al Parlamentului European, „avem aici una din principalele cauze ale situației dramatice în care a fost adus PSD-ul: «unanimitățile îngenuncheate», care au aghesmuit pe bandă rulantă deciziile, adesea greșite, luate de conducere, pe criterii obscure!”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reconstrucția PSD poate începe de aici, crede Ioan Mircea Pascu, pentru care este inadmisibil ca acest partid, „cândva recunoscut drept un partid al profesioniștilor serioși, cu răspundere față de guvernarea țării, să schimbe în mai puțin de patru ani trei premieri și 100 de miniștri. Cu câteva excepții, oameni puțin cunoscuți în afara județelor care i-au propus, la un moment dat!”.

Fost lider al Partidului Social-Democrat, Pascu este de părere că modul în care s-au comportat șefii PSD „nu înseamnă răspundere față de actul de guvernare! Înseamnă promovarea clientelismului la nivel național!”

Cine este de vină pentru situația în care s-a ajuns? În primul rând Liviu Dragnea, fostul președinte. Ioan Mircea Pascu vine și cu argumente: „Metoda în sine și finalitatea urmărită (trocul cu conducerile județene pentru sprijinul acordat conducătorului) nu sunt marca PSD, ci PD, un «altoi» prost, făcut prin instalarea lui Dragnea în fruntea partidului! Și pe vremea lui Adrian Nastase județele făceau propuneri pentru poziții în guvern, dar erau întotdeauna câte trei, ca să ai de unde alege, iar decizia era luată la centru!”.

Pentru a recâștiga sprijinul electoratului, „PSD trebuie să revină la marca sa: profesionalism și responsabilitate! Cu cât mai repede, cu atât mai bine!”.


Accesează: