Evenimentul Zilei > Politica > PP-DD îi epurează pe adversarii lui Victor Ponta
PP-DD îi epurează pe adversarii lui Victor Ponta

PP-DD îi epurează pe adversarii lui Victor Ponta

Alianța dintre PP-DD și PSD funcționează: conducerea organizației PP-DD Gorj a fost destituită pentru că, în Consiliul Județean, s-a aliat cu opoziția. PSD este pe cale să reia controlul în fieful premierului.

Dizolvarea conducerii filialei Gorj a PP-DD s-a produs la 24 de ore după ce consilierii județeni ai acestui partid au votat, împreună cu liberalii și social-democrații, schimbarea unui vicepreședinte al CJ, numit de PSD. De pe urma acestei manevre a profitat chiar PP-DD, care și-a pus propriul consilier județean în poziția vacantă. Județul Gorj este considerat fieful premierului Ponta, acesta având aici domiciliul oficial și fiind ales deputat într-un colegiu din Târgu Jiu.

Consilierii județeni PP-DD riscă mandatul

Imediat după represaliile conducerii centrale, deputata Niculina Mocioi, fosta șefă a organizației PP-DD din Gorj, a spus că aceasta este răzbunarea lui Ponta. „Am fost dată afară din PP-DD de PSD, nu de PP-DD”, a declarat Mocioi, citată de digi24.ro.

Întrebată cine din PSD a vorbit cu conducerea din PP-DD ca să fie dată afară de la conducerea organizației, ea a răspuns: „Intuiesc că premierul, domnul Ponta”. Ea a estimat că, până la urmă, PSD își va recâștiga controlul în Consiliul Județean Gorj, consilierii PP-DD fiind forțați să asculte ordinele conducerii centrale a partidului. În caz contrar, consilierii riscă să fie excluși din partid și, potrivit legii, să-și piardă automat și mandatul de consilier. Negocierile PSD – PP-DD au început în urmă cu două săptămâni, însă au intrat în impas tocmai din cauza alianțelor încheiate între timp de Partidul Poporului cu PDL și PNL. Până acum PSD cooperează cu PP-DD în cinci județe pentru asigurarea majorității și este aproape de a încheia alte 11 alianțe la nivel local.

Diaconescu, pe cale să mai piardă un deputat

Cât despre deputata Mocioi, aceasta se gândește dacă nu este momentul să părăsească partidul pe listele căruia a fost aleasă.

„Dezamăgirea este legată de proiectul politic care a însemnat PP-DD, proiect în care la un moment dat au crezut peste un milion de români. Pot să înțeleg măsura înlocuirii mele de la conducerea partidului, dar nu și dizolvarea întregului Birou permanent, care să nu uităm că a avut cel mai bun rezultat din țară la alegerile europarlamentare, cel mai bun însemnând dublu și ceva decât media pe țară”, a spus Niculina Mocioi, care a mai precizat că va anunța luni o decizie legată de rămânerea sau nu în partid. Până acum, au dezertat 29 din cei 47 de deputați PP-DD și 17 din cei 21 de senatori.