Un bărbat din SUA dă în judecată loteria Powerball. A fost multimilionar doar pentru o noapte

Un bărbat din SUA dă în judecată loteria Powerball. A fost multimilionar doar pentru o noapte Sursa foto: Dreamstime.com

Un bărbat din SUA dă în judecată loteria Powerball după ce aparentul câștig al premiului de 340 de milioane de dolari s-a dovedit a fi o „greșeală”.

Powerball. Un bărbat din SUA care a crezut că a câștigat 340 de milioane de dolari la o loterie a dat în judecată organizatorii și un site care i-a dezvăluit numerele greșite. John Cheeks susține că, pe 8 ianuarie 2023, după ce a cumpărat un bilet pentru extragerea Powerball din ziua precedentă, a văzut numerele sale pe site-ul DC Lottery.

Dă în judecată loteria Powerball

El afirmă în procesul său că, timp de trei zile, numerele sale selectate - o combinație de semnificații personale și zile de naștere ale membrilor familiei - au fost accesibile online. Domnul Cheeks a declarat că „s-a emoționat puțin, dar nu a strigat, nu a țipat” la NBC4 Washington, o filială a NBC News, partenerul american al Sky News.

„I-am dat doar un telefon de curtoazie unui prieten. Așa cum m-a sfătuit, am făcut o fotografie și asta a fost tot. M-am culcat pentru o noapte.” „Nu sunt un client obișnuit, cu excepția momentelor în care crește jackpotul”, a declarat el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, potrivit procesului domnului Cheeks, un contractor al loteriei, Taoti Enterprises, cu sediul în Washington, a postat numerele incorecte din greșeală; au susținut că a fost o „greșeală”. Ca urmare, numerele afișate pe site-ul web erau diferite de cele extrase.

Numerele incorecte

Potrivit procesului domnului Cheeks, acesta a întâmpinat un alt obstacol la biroul din Washington al centrului de premiere a loteriei și jocurilor de noroc, când a încercat să facă o cerere de revendicare a biletului și aceasta a fost refuzată.

loto

Sursa foto: Arhiva EVZ

El a susținut că a fost informat de un membru al personalului că biletul „nu este bun” și că ar trebui „să-l arunce la coșul de gunoi”, deoarece nu va fi despăgubit. În loc să arunce biletul, Cheeks a declarat că l-a pus într-o cutie de valori și a sunat un avocat.

În ceea ce privește perioada prelungită care a trecut între presupusele incidente și depunerea procesului său, dl Cheeks a explicat că a fost ocupat în totalitate cu eforturile sale de a înființa o bancă care să se adreseze celor care nu sunt eligibili pentru ipoteci convenționale.

Tragerea Loto

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Ce spune avocatul bărbatului

Richard Evans, avocatul dlui Cheeks, a declarat într-un caz similar care a avut succes: „Ei susțin că unul dintre antreprenorii lor a făcut o greșeală. Nu am văzut încă dovada în acest sens”.

„Chiar și în cazul în care ceva nu merge bine, întrebarea rămâne: Ce ar trebui să faceți?”. „Există un precedent în acest sens, un caz similar care s-a întâmplat în Iowa, unde o greșeală a fost recunoscută de un antreprenor și au plătit câștigurile.”

4NBC a relatat că a contactat pentru comentarii Powerball, Asociația Loteriei Multi- State, Taoti Enterprises și alte entități guvernamentale menționate în proces. Potrivit propriului site, Taoti s-a ocupat de site-ul DC Lottery din 2022, potrivit SkyNews.