Povestea unui episod istoric: revenirea lui Hagi la națională. „Tata a organizat o piesă de teatru. De teatru real”

Povestea unui episod istoric: revenirea lui Hagi la națională. „Tata a organizat o piesă de teatru. De teatru real”

Andrei Păunescu și-a amintit cum a fost convins Gheorghe Hagi să revină la echipa națională în 1999

Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, a rememorat la GSP Live un episod istoric petrecut în 1999. În luna mai, Gheorghe Hagi a fost convins de Păunescu senior să revină la echipa națională, înaintea unui meci crucial cu Ungaria, din preliminariile pentru Euro 2000. „Regele” se retrăsese în 1998, după Campionatul Mondial din 1998. Totul s-a petrecut în cadrul emisiunii „Meciul Meciurilor”, de la Antena 1.

„Era 1999 și mai erau câteva săptămâni până la meciul cu Ungaria. Hagi era retras din 1998 la națională. Trebuia să câștigăm pentru a merge la EURO și trebuia să trecem de un complex istoric. România nu câștigase niciodată cu Ungaria. Aveam nevoie de Hagi. Tata a încercat, l-a sunat și i-a zis «Hai, Gică». Spunea «Nu, domnule Păunescu. M-am retras. Nu se poate. Nu îmi iau cuvântul înapoi».

Așa că tata a organizat o piesă de teatru, de teatru real. A făcut o emisiune la Antena 1, «Meciul Meciurilor». Hagi a fost invitat, dar nu știa cine va mai veni. Au fost Corneliu Vadim Tudor, Ioan Becali și alți oameni. Am fost și eu și am avut un cântec dedicat lui Hagi. Totul a fost pentru a-l convinge pe Hagi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Toată lumea trăgea de Hagi. Eu am cântat și Hagi nu putea să își mascheze emoțiile. La versurile despre părinții lui i-au dat lacrimile. A fost unul dintre momentele construite de Adrian Păunescu. El știa că dacă Hagi apucă să se gândească la revenire, atunci se întoarce.

La un moment dat, Hagi spune «Bine, mă gândesc. Dar nu pot eu să decid că vin la națională. Echipa are un selecționer care trebuie să mă cheme». În timpul ăla, Pițurcă era pe fir și a intrat în direct și a zis «Ești convocat».

Se creează o stare de emoție. Hagi a spus «Da» și deja vedeam victoria cu Ungaria. Și începe lumea să vină la sediul Antenei 1 din Băneasa. Hagi a intrat în teren, a făcut o primă repriză formidabilă. Cred că pentru el a fost un moment de renaștere și a avut niște ani foarte buni”, a povestit Andrei Păunescu.