Evenimentul Zilei > International > Povestea unei românce din Italia, târâtă în instanță după ce a primit o casă de la femeia, abandonată de propria familie, pe care o îngrijise ani la rând
Povestea unei românce din Italia, târâtă în instanță după ce a primit o casă de la femeia, abandonată de propria familie, pe care o îngrijise ani la rând

Povestea unei românce din Italia, târâtă în instanță după ce a primit o casă de la femeia, abandonată de propria familie, pe care o îngrijise ani la rând

Nu mai e demult o noutate să auzi despre români, plecați la muncă în Occident, care îngrijesc bătrâni. Povestea care s-a petrecut în orașul italian Brescia este, cu toate astea, ieșită din comun.

O bătrână de 92 de ani a ldecis să lase moștenire propria casă unei românce care a îngrijit-o ani la rând, scrie portalul www.gazetaromaneasca.com. Când au auzit ce a făcut, membrii familiei au dat-o în judecată pe bătrână. Ba au acționat-o în instanță și pe românca de 45 de ani.

Numai că Justiția a ținut cont de un fapt. Bătrâna avea, pe de-o parte, dreptul să facă ce vrea cu propria locuință. Pe de altă parte, familia o abandonase într-un azil, deci nimeni din neamul ei nu avea dreptul, din punct de vedere moral, la moștenire.

Deși inițial bătrâna făcuse testament în favoarea nepoților ei, ea și-a schimbat pe parcurs opinia, văzând cu câtă blândețe și atenție e îngrijită de româncă.

Avocatul bătrânei i-a anunțat pe nepoți asupra deciziei clientei sale, moment în care familia a luat foc de supărare. La rândul ei, românca a spus că nu are nicio pretenție financiară, însă cea pe care o îngrijise s-a ținut fermă pe poziție.

Acuzată că vrea să profite de bunăvoința bătrânei, românca a intrat pe mâna Poliției, fiind anchetată, însă nu s-a găsit nicio vină asupra ei și dosarul a fost închis definitiv.

În fața instanței de judecată nepoții nu au avut nicio șansă, deși au susținut că bunica lor nu e în toate facultățile mintale. Judecătorii au respins această idee și au spus că proprietara e liberă să facă ce dorește cu locuința ei, dar și cu banii din bancă.

În cele din urmă, s-a făcut așa cum plănuise femeia de 92 de ani. Românca a primit casa din Brescia, dar și 10.000 de euro, bani pe care îi va folosi pentru renovarea casei.