Povestea oraşului tău continuă

Povestea oraşului tău continuă

Proiectul "Povestea oraşului tău" continuă şirul evenimentelor începute în mai multe localităţi mari din ţară cu povestea Bucureştiului.

Astfel, începând cu 1 septembrie, în Gara de Nord vor putea fi admirate fotografii ale unor locuri emblematice din Capitală, printre care şi Primăria Bucureşti, Palatul Cotroceni, Laul Cişmigiu, Piaţa Unirii sau Piaţa Universităţii.

În perioada 3 septembrie - 8 octombrie, în fiecare vineri, Curtea Berarilor îi aşteaptă pe domni şi pe domniţe cu seri  tematice, pline de antren şi de voie bună, animate de ofiţeri de epocă, de Miţa şi de Pampon, dar şi de concursuri de karaoke unde vor fi fredonate melodii de altădată.

Pe 11 şi 18 septembrie, între orele 20.00 şi 22.00, bucureştenii sunt aşteptaţi în faţa sediului Băncii Naţionale a României pentru a retrăiatmosfera Micului Paris, prin vizionarea de reprezentaţii teatrale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proiectul "Povestea oraşului tău" se desfăşoară în alte patru oraşe din România - Timişoara, Oradea, Iaşi şi Constanţa - şi are ca scop recrearea atmosferei pline de farmec a perioadei interbelice, prin intermediul poveştilor şi al amintirilor.

Eseuri despre Micul Paris

Pentru Capitală, Timişoreana a organizat concursul de eseuri "Povestea oraşului tău", care se desfăşoară între 2 şi 16 septembrie. Participanţii trebuie să scrie povestea unei călătorii imaginare prin Bucureşti, având ca punct de plecare oameni şi locuri de demult. Juriul este format din scriitorul Florin Iaru, istoricul Adrian Majuru şi fotograful Alex Gâlmeanu.

Premiul pentru cea mai bună lucrare este o călătorie cu trenul la Praga, pentru două persoane. Premiul de popularitate constă într-o bicicletă vintage. Eseul nu trebuie să depăşească 4.000 de caractere şi trebuie încărcat pe site-ul povesteaoraşuluitău.ro. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 17 octombrie.