Nu se număra printre criminalii cu un număr mare de victime, dar cu siguranţă a fost unul dintre cei mai sângeroşi asasini. Şi-a săvârşit faptele cu violenţă şi sadism: obişnuia să-şi muşte victimele şi să le sugă sângele. Pe toate le-a violat, pe unele chiar şi după acestea nu mai aveau viaţă în ele.

Ion Rîmaru a ucis patru femei şi a încercat să ucidă alte şase. Însă pe lângă aceste fapte, el a mai comis şi o listă întreagă de violuri, jafuri şi tâlhării, dar şi furturi şi tot felul de găinării. Şi tatăl său, Florea a fost un criminal în serie, dar asta a ieşit la iveală abia după un an de la moartea fioului său. Ion Rîmaru s-a născut pe 12 octombrie 1946, la Caracal.

Certurile şi bătăile pe care le vedea în fiecare zi în familia sa l-au înrăit. Cu şcoala nu se înţelegea foarte bine rămânând repetent de câteva ori. A întreţinut relaţii sexual cu o minoră, iar la 18 ani a fost închis pentru furt. După ce a ieşit din închisoare, după doi ani, a dat examen şi a fost admis la Facultatea de Medicină Veterinară din Bucureşti, însă n-a reuşit să o termine. Profesorii l-au catalogat ca fiind semi-analfabet, iar colegii de cameră au asistat neputincioşi atunci când se enerva şi se automutila.

Mama acestuia a declarat la proces că fiul ei i-a moştenit violenţa tatălui. În anul 1970 Rîmaru şi-a început atacurile, iar după un an avea agresate 14 femei, pe patru le-a ucis, iar pe celelalte le-a violat. La comiterea faptelor, asasinul folosea un ciocan, un topor, o rangă de fier şi un cuţit. De frică, multe femei nu mai ieşeau din casă după ora 21.00

Deşi multe din victimele lui Ion Rîmaru au supravieţuit, rezolvarea cazului a venit tot de la o femeie ucisă. Sub trupul acesteia a fost găsit un certificat medical eliberat pe numele criminalului.

Pe 23 octombrie 1971, a fost dus la Jilava unde urma să fie executat. A fost legat de un stâlp şi a început să se zbată. A strigat că vinovatul pentru ceea ce a făcut este numai tatăl său. În momentul în care s-a tras, Rîmaru s-a răsucit în jurul stâlpului în urma încercărilor inutile de a scăpa şi a fost împuşcat în spate.

Tatăl lui Ion Rîmaru, Florea, a murit la un an după execuţia fiului său după ce cei de la Securitate l-au aruncat din tren. În urma analizelor făcute la IML s-a descoperit cu stupoare ca Florea Rîmaru era autorul a patru crime cu autor necunoscut ce datau încă din 1944. Pe 23 octombrie s-au împlinit 45 de ani de la execuţia celui mai mare criminal în serie din România.