Bunica Oița Rădoi, prezentă în platoul emisiunii „Acces Direct”, de la Antena 1 spune că nu vrea nici în ruptul capului să îi lase pe cei trei nepoți ai săi, chiar dacă părinții nu-i mai vor. Chiar dacă este bolnavă, bunica spune că va avea grijă de ei.

Singura dorință a bunicii Oița Rădoi este ca părinții să-și asume responsabilitatea, pentru că micuții au nevoie de părinți.

"Niciodată nu o să-i dau, nu pot fără ei. Nu pot să renunţ la ei, orice s-ar întâmpla nu renunţ la copiii aceştia. Ei sunt viaţa mea. A da e-mail la Protecţia Copilului la Alexandria ca să vină să-i ia. Nu pot să-i numesc părinţi. Nu cred că am mai văzut undeva părinţi ca ei. Le ţin eu locul şi de mamă şi de tată. Mami mă strigă copiii. Am fost bolnavă rău şi ei au fost întotdeauna lângă mine. Nu văd viaţa fără ei. Nu ştiu cum poate fata mea să stea departe de ei că sunt nişte copii extraordinari de deştepţi. Părinţii nu le-au dat niciun ban, nu i-a ajutat cu nimic, nu i-a sunat niciodată. Ei îi place să se distreze, să umble. Copiii au mare nevoie de mama lor. Eu atât vreau ca iei să-şi asume responsabilitatea de copiii aceştia", a declarat Oiţa Rădoi.

În aceeași emisiune a venit și tatăl copiilor, care a dezvăluit motivul pentru care nu poate să-și țină copiii la el acasă.

"Nu am cum să iau copiii cu mine, stau cu tata, el are 70 de ani, iar eu plec la muncă", a spus tatăl copiilor.

Pe de altă parte, mama copiilor are o altă versiune a poveștii, mărturisind că mama ei a obligat-o să stea cu un bărbat mai mare decât ea pentru bani și că, neavând serviciu, nu are cum să îngrijească copiii, astfel că singura opțiune este să-i dea statului să aibă grijă de ei.

"Da, din cauza ei am vrut să-i dau la stat, că le-ar fi mult mai bine. Mamei i-a plăcut mereu să aibă bani. Mama m-a obligat să stau cu un băiat mai mare ca mine pentru bani. Nu am serviciu, nu am de unde să le dau copiilor bani, mama ia alocaţiile copiilor", a spus mama copiilor.