Evenimentul Zilei > Actualitate > Povestea „bombardierului” Iasmin Latovlevici
Povestea „bombardierului” Iasmin Latovlevici

Povestea „bombardierului” Iasmin Latovlevici

Iasmin Latovlevici, fundaşul care i-a uimit pe fanii "roş-albaştrilor" cu tăria şi precizia şuturilor de la distanţă, este îndrăgostit de pescuit, de câini şi de muzica sârbească.

Steaua a învins joi seară, pe teren propriu, pe Grasshopper Zürich cu scorul de 1-0, într-un meci contând pentru manşa întâi din play-offul Ligii Europa.

Echipa lui Ilie Dumitrescu este singura dintre cele patru reprezentante ale ţării noastre care păstrează şanse reale de calificare în grupele competiţiei. Bogdan Stancu a decis soarta partidei, în minutul 71, cu un şut magnific, de la circa 30 de metri. Portarul Ciprian Tătăruşanu s-a remarcat şi el la câteva acţiuni periculoase ale elveţienilor.

Jucătorul care a uimit însă toată asistenţa a fost fundaşul stânga Iasmin Latovlevici. Fotbalistul în vârstă de 24 de ani l-a "terorizat" pe portarul Konig cu câteva "torpile" de la mare distanţă. Elveţianul a avut şi noroc, deviind în transversală unul dintre şuturile românului. Steaua n-a mai avut un jucător cu un şut atât de puternic şi de precis de la Ilie Stan.

S-a pregătit la Rennes

Iasmin Latovlevici a fost "descoperit" de tatăl său, Mihail, fost jucător în Divizia B, la Minerul Moldova Nouă. Părintele l-a dus la stadion încă de "când mingea era mai mare decât el".

Iasmin a continuat junioratul la LPS "Banatul" Timişoara. După ce a terminat şi această etapă, înainte de a semna cu altă echipă a mers în Franţa, la Rennes, unde a stat două săptămâni.

"L-am dus ca să vadă cum stă treaba într-un fotbal cu o altă organizare", ne-a dezvăluit impresarul Florin Iacob. Apoi a semnat cu FC Timişoara, unde a fost promovat la prima echipă de Gică Hagi. După plecarea "Regelui" au apărut şi primele probleme. "Dacă mai avea mult de-a face cu Uhrin şi Sabău, acum era terminat", a adăugat Florin Iacob.

Mihail Latovlevici ne-a dezvăluit cum au trăit apropiaţii succesul Stelei cu Grasshopper: "N-am fost la meci pentru că e distanţă mare, peste 500 de kilometri. Am stat toţi acasă, dar fiecare în camera lui, pentru că ne exteriorizăm altfel".

"Îi place pescuitul. Şi-a luat tot felul de undiţe şi lansete. Are şi un câine mare, nu ştiu exact ce rasă, pe care-l ţine la prietena lui, la Timişoara. Îi mai place muzica sârbească", ne-a mai spus Latovlevici senior.

IRONII

Elveţienii râd de Gigi Becali şi de Poliţia Română

Jurnaliştii elveţieni au fost şocaţi de comportamentul şi de ţinuta lui Gigi Becali. "Împăratul poate sărbători. Sus pe platformă, patronul Gigi Becali, devenit milionar dintr-un simplu cioban, a sărbătorit cu mulţimea ridicându-şi mâinile în aer", au remarcat ziariştii de la "Blick". Elveţienii au fost oripilaţi de ţinuta acestuia: "Împăratul era îmbrăcat în costum alb şi cu cravată roz".

Jurnaliştii din Ţara Cantoanelor au acuzat Poliţia Română că n-a ştiut să organizeze drumul echipei până la stadion, care s-a făcut în 55 de minute. Gigi Becali a început de ieri negocierile pentru câţiva jucători de la Unirea Urziceni. Pe listă sunt Bilaşco, Galamaz, Apostol şi Brandan, dar dintre aceştia doar doi vor fi cumpăraţi.