Tim Draper avea 33 de ani când soţia nu a mai suportat după 14 ani de chinuri şi s-a adresat specialiştilor. În timpul zilei era un bărbat normal, soţ iubitor şi devotat soţiei sale, Amanda, dar o boală îl transforma noaptea.

Noaptea, în timpul somnului, Tim se transforma într-un monstru agresiv, obsedat de sex, care îşi ataca, dezbrăca şi viola soţia. Specialiştii i-au descoperit o boală rară, sexsomnia, ce se manifestă numai în timpul somnului. Bărbatul, al carui diagnostic a fost stabilit abia în anul 2008, credea că boala sa a debuta încă din adolescenţă. El nu îşi putea aminti nimic din cele petrecute în timpul somnului, dar a doua zi, daca îşi găsea soţia dormind pe canapeaua din sufragerie, intuia că peste noapte s-a întâmplat ceva grav.

O cameră cu infraroşii a fost plasată în dormitorul cuplului din Ontario pentru a monitoriza acţiunile lui Tim din timpul nopţii, imaginile înregistrate fiind folosite în cadrul unui documentar TV referitor la această boală. Pe baza scenelor surprinse de camera video, experţii au ajuns la concluzia că persoanele care suferă de aceasta boală sunt conduse de o serie de instincte primitive, aflate în subconştient.


"în general se întamplă o dată la două nopţi, iar o noapte pe săptămână este foarte rău", a explicat Amanda, care era nevoită adesea să părăseasca patul conjugal. "Mi-a rupt cămaşa de noapte până în punctul în care pur şi simplu au căzut nasturii şi mi-a umplut lenjeria intimă de găuri. Îşi foloseşte forţa să mă subjuge. Ma sperie teribil. Nu mă loveşte, dar îmi răman semne pe mâini în locurile în care mă strange. La început eram îngrozită, dar acum ştiu că nu Tim îmi face aceste lucruri oribile. M-am obişnuit, însă, mereu mă întreb dacă o să dorm bine noaptea asta sau nu. Toţi experţii pe care i-am vizitat nu au ştiut să ne spună cauza acestei afecţiuni", a mai adaugat Amanda.

La vederea înregistrarii, Tim s-a declarat şocat: "Este foarte dureros. Pentru mine, acea persoana este un monstru. Îmi pare foarte rău de ce se întâmplă. Însă nu îmi amintesc nimic. Corpul meu face ce vrea fără ca eu să-l pot opri. Mă simt vinovat, dar în acelaşi timp nu mă pot controla. Chiar mi-aş dori să pot".

Doctorii i-au prescris lui Tim un sedativ puternic numit clonazepam, folosit de obicei ca tratament pentru insomnii sau anxietate. Însă, medicamentul nu l-a ajutat prea mult.