Iulian Cezar Oancea a fost închis într-un centru de detenție pentru minori, timp de doi ani și șase luni, după ce a fost trimis în judecată pentru fraude informatice.

În 2018, ieșea din Centrul de detenție pentru minori de la Brăila, după ce i-a fost admisă o cerere de liberare condiționată.

Apoi, tânărul de 20 de ani a ajuns din nou în fața judecătorilor de la Tribunalul Iaşi. În 2019, a fost trimis în judecată pentru fraude informatice de proporţii, dar a scăpat fără să fie pedepsit. Era vorba de fapte comise în perioada 2013-2015, când Iulian Cezar Oancea, la 12-14 ani, spărgea conturi bancare, furând din el aproximativ 100.000 de eurp.

Faptele au fost comise în perioada 2013-2015, atunci când hackerul din Bacău avea 12-14 ani. A fost trimis în judecată de DIICOT pentru că a spart conturi bancare furând în jur de 100.000 de euro. Mai jos, redăm întreaga poveste scrisă de Iulian Cezar Oancea pe blog-ul său:

După cum scrie și pe pagina „Despre mine”, da, am fost închis într-un centru de detenție pentru doi ani și șase luni, așa că o să detaliez un pic povestea asta.

Făcând un pic background check pentru a se înțelege, ai mei mi-au luat calculator pe la 6 ani. Chestia asta m-a prins, mi-a plăcut și am început să aprofundez. M-a atras în special gamingul și am făcut și ceva programare web (html, css, js).

7 ani mai târziu, în 2012, acasă, plictisit pe Internet. Google „free riot points cards”, la momentul ăla crezând că lumea încă oferă lucruri gratuite pe Internet și că un search pe Google o să mi le aducă pe toate mie, propriei mele persoane atât de importante într-un Internet atât de mare. Click, click, click, pagina 2, click, click, pagina 3, click click, . . . , pagina 8 – „Free carded RP game codes – sitedecarding.com”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE