Povestea lui Răzvan Dani F. a ajuns în presă după ce o colegă de muncă de-a bărbatului le-a dat un pont jurnaliștilor de la Ziar de Cluj, care au reușit să confirme informația printr-o sursă din interiorul Poliției.

 

 

Bărbatul cu pricina este un sătmărean în vârstă de 40 de ani care s-a stabilit în Cluj. Contul său de socializare este plin de imagini care pun mari semne de întrebare cu privire la viziunile sale asupra violenței. Pe lângă pozele obișnuite cu #rezist, Răzvan Dani afișează și poze în care trage cu arma, dar și imagini în care poate fi văzut alături de Sandu Matei, cel care a lovit un bătrân la o manifestație, după ce îl agasase cu camera de filmat, scrie sursa citată.

Poza de copertă a lui Răzvan Dani F. Sursa Foto: Facebook

 

Aceste informații au pus-o în gardă pe colega de muncă a protestatarului, femeia simțindu-se în pericol, după cum se vede și în mesajul trimis jurnaliștilor clujeni.

 

„Văd că la noi în firmă se evită acest subiect, dar mie nu mi se pare în regulă ce s-a întâmplat. Am citit la voi că a fost reținut 24 de ore, dar fapta de a da foc chiar și sediului PSD (și eu susțin #rezist) mi se pare că  e deja prea mult, că deja se sare calul. Sincer, eu sunt îngrijorată că am un asemenea coleg care pune foc la uși, aruncă cu substanțe inflamabile și își face poze cu arme, mai ales după ce se întâmplă în state, unde orice nebun își ia arma și o descarcă în populație. Eu am copil și mi-e frică sa lucrez cu asemenea colegi, sincer, băiatul ăsta nu mi se pare cu toate țiglele pe casă. Înțeleg să ai opinii politice, dar de aici și până la a da foc e o cale lungă”, a scris o cititoare către publicație.

 

Marți, băratul a fost reținut pentru 24 de ore.

 

„În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au identificat un bărbat care ar fi fost implicat în incidentul produs în noaptea de 22/23 februarie a.c., de la sediul unui partid politic din Cluj-Napoca. Pentru documentarea activităţii infracţionale, azi a fost efectuată o percheziţie la domiciliul acestuia. La data de 27 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu luptători de acţiuni speciale şi criminalişti, au efectuat o percheziţie domiciliară pentru probarea activităţii infracţionale a unui bărbat bănuit de tentativă la distrugere. Din cercetări a rezultat că bărbatul, în vârstă de 40 de ani, din Cluj-Napoca, ar fi fost implicat în incidentul înregistrat în noaptea de 22/23 februarie a.c., la sediul unui partid politic de pe strada Eroilor, din municipiu”, conform reprezentanților IPJ Cluj.