Evenimentul Zilei > Actualitate > POTOPUL nu se oprește. AVERTIZĂRILE hidrologilor. Alți 45 de oameni, SALVAȚI din calea APELOR | VIDEO
POTOPUL nu se oprește. AVERTIZĂRILE hidrologilor. Alți 45 de oameni, SALVAȚI din calea APELOR | VIDEO

POTOPUL nu se oprește. AVERTIZĂRILE hidrologilor. Alți 45 de oameni, SALVAȚI din calea APELOR | VIDEO

Potopul care s-a abătut asupra României, în ultimele zile nu dă semne să se oprească. Hidrologii au anunțat alte avertizari valabile până luni, la ora 16.00. Pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică angajații MAI au intervenit pentru salvarea și evacuarea a altor de 45 persoane din calea apelor.

Valul de inundații care a afectat zeci de județe în întraga țară va continua până luni, la ora 16.00, transmite Institutul național de Hidrologie. Sunt valabile avertizari hidrologice până duminică, la ora 16.00, respectiv luni, la ora 16.00.

Cu toate acestea, transmite Ministerul Afacerilor Interne (MAI), avertizările meteorologice și hidrologice au fost restrânse, iar situația revine la normal în zonele afectate de inundații.

Pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică, angajații MAI au intervenit pentru salvarea și evacuarea a 45 persoane.

După finalizarea intervențiilor în zonele afectate, autoritățile locale vor face evaluarea pagubelor produse și se vor analiza variantele pentru sprijinirea populației în vederea refacerii locuințelor afectate.

Traficul rutier este afectat pe cinci drumuri naționale și 13 drumuri județene, iar traficul feroviar este întrerupt pe două tronsoane de cale ferată, secția 205 Băbeni – Alunu la km feroviar 34+400 de metri și secţia de cale ferată 403 Braşov – Întorsura Buzăului pe raza localităţii Budila, după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri.

De asemenea, la primele ore ale diminetii se înregistrau întreruperi în alimentarea cu energie electrică în cinci localități din trei județe -Covasna, Harghita și Suceava – unde erau afectați peste 200 de consumatori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Neamț a fost convocat, duminică dimineață, pentru analizarea situației de pe râurile Siret și Moldova, unde s-au înregistrat creșteri ale debitelor și luare măsurilor necesare.

Pe toată perioada în care efectele fenomenelor meteorologice s-au manifestat, Ministerul Afacerilor Interne a acționat cu peste 20.000 de angajați și aproximativ 7400 mijloace tehnice de intervenție.

Situația la nivel național este în continuare monitorizată prin Centrul Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul MAI pentru ca intervențiile în teren să se desfășoare în condiții optime din punct de vedere al resurselor alocate.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: