Postare controversată a lui Andrei Caramitru. Furia oamenilor a atins cote maxime. „Analfabeți funcționali tineri care sunt pe străzi”

Postare controversată a lui Andrei Caramitru. Furia oamenilor a atins cote maxime. „Analfabeți funcționali tineri care sunt pe străzi” Andrei Caramitru Sursa foto: EVZ

Controversatul Andrei Caramitru a postat un mesaj în care a lansat un atac virulent la adresa protestatarilor ant-restricți.

„Ăștia analfabeți funcționali tineri care sunt pe străzi. Majoritatea sunt săraci vai de capul lor”, a scris Andrei Caramitru (USR), luni seară, într-o postare pe rețele sociale, făcând referire la tinerii care au ieșit la protestele anti-restricții.

Redăm postarea lui Andrei Caramitru

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ăștia analfabeți funcționali tineri care sunt pe străzi. Majoritatea sunt săraci vai de capul lor. Stau cu mama și cu tata ca de unde bani de chirie. Mama și tata vor primi un cadou in seara asta când băiatul se va întoarce de la protest. Și peste 2 săptămâni nu vor avea unde sa se ducă sa se trateze. O sa se sufoce in case.

Asta e tot ce mai am de zis despre protestul hauristilor. E foarte trist ce trăim“, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Luni seară, mii de oameni au ieșit la proteste în toate marile orașe ale României, împotriva restricțiilor impuse de autorități.

Manifestanţii au pancarte pe care scrie „Demisia Iohannis”, „Demisia Arafat”, „Demisia Guvernul Câţu”, „Tecuciul e aici/ Ne-a sărit muştarul!”.

În Piața Victoriei situația s-a inflamat. S-a aruncat cu petarde și cu sticle în jandarmi. Stive de măști ard pe carosabil. În replică jandarmii au dat cu gaze. O parte din jandarmi s-au echipat ca de război. Căști,  cotiere, scuturi, tot arsenalul. Întrebarea care stă pe buzele tuturor este dacă nu vom ajunge la un nou 10 august.

Oamenii cer demisii la nivel înalt. „Arafat, Voiculescu, Guvernul, să plece ascasă. Nu suntem de acord cu măsurile impuse”, spun cei din piață.

Peste 1.000 de oameni protestează  în faţa Prefecturii Galaţi, împotriva noilor restricţii.

Doi bărbaţi participanţi la protestul organizat la Craiova faţă de restricţiile anti-COVID au fost duşi la secţia de poliţie, după ce între aceştia a avut loc o altercaţie.

„În urmă cu 20 de minute a fost sesizată o altercaţie între doi bărbaţi participanţi la protestul de la Craiova. Jandarmii au intervenit şi i-au condus pe cei implicaţi la secţia de poliţie, pentru identificare şi stabilirea împrejurărilor producerii incidentului”, a informat luni seară Jandarmeria Română.