Porți deschise la PSD pentru parlamentarii PDL

Porți deschise la PSD pentru parlamentarii PDL

Victor Ponta a dat undă verde racolării PDL-iștilor, ridicând „operațiunea” la rang de „obiectiv național” pentru dărâmarea guvernului Boc la moțiunea de cenzură. „Tot ceea ce ţine de noi facem ca să avem numărul necesar de voturi. Asta înseamnă inclusiv compromisuri, totuşi.Ca să primeşti oameni de la un alt partid e un tip de compromis pe care însă îl facem în dorinţa de a avea numărul necesar pentru ca moţiunea să treacă.

Din punctul nostru de vedere, căderea guvernului Boc nu este un obiectiv politic al PSD-ului, ci este un obiectiv naţional”, a susținut, la finalul săptămânii,  preşedintele PSD.

Carnet de membru și un colegiu sigur

Negocierile cu parlamentari ai democrat-liberalilor au fost susținute intens pe perioada vacanței, însă până acum singurul care s-a arătat dispus să -și oficializeze transferul a fost deputatul  Călin Potor, liderul PDL Alba Iulia. Potrivit unor surse parlamentare, mai mulți deputați PDL din Argeș, Brașov, Iași, Galați, Ialomița și Ilfov au fost ofertați de PSD, care le-ar fi garantat carnetul de partid și un colegiu sigur la alegerile următoare în schimbul votului la moțiunea de cenzură.

Ne puteți urmări și pe Google News

De altfel, trocul este invocat și de eurodeputatul Cristian Preda, într-o însemnare pe blogul personal. „Ar fi interesant de aflat ce anume le promite Ponta aleșilor PDL în caz că trec în opoziție. Susținerea la alegerile din 2012? Așa s-ar părea, dacă luăm în seamă faptul că tot liderul PSD a vorbit despre compromisul primirii în PSD a unor adversari, dar și despre anunțarea candidaților săi în alegerile din 2012 peste câteva luni”, susține el, adăugând că în alte cazuri este vorba de aleși care sunt „pur și simplu decepționați și care nu mai vor să candideze”.

Discuții la vârf

Conducerea PDL ia și ea în serios problema racolărilor. La ultima ședință a Biroului Permanent Național, discuția a fost deschisă, susțin surse din partid, de vicepreședintele George Scripcare care l-a avertizat pe Emil Boc că mai mulți aleși PDL l-au contactat să le „aranjeze locuri călduțe la PSD” după ce în presă au apărut informații că este în negocieri cu social-democrații. „Să-ți spun câți m-au sunat?!”, ar fi fost argumentul lui Scripcaru, în discuțiile privind susținerea partidului în teritoriu.

Până a pune însă la punct o strategie pentru a-și ține oamenii pe loc, Emil Boc îi momește pe parlamentarii nemulțumiți cu bani de la buget. „Am solicitat de la toţi deputaţii să spună ce probleme de investiţii au, cu şcolile, dispensarele, să încercăm să vedem ce se poate face, dacă se introduc în buget, în bugetul pe 2011 sau la rectificare", a recunoscut, săptămâna trecută, liderul deputaților PDL, Mircea Toader.