Evenimentul Zilei > International > Populiștii declanșează marșul asupra Bruxellesului. Întâlnire de taină la Budepesta
Populiștii declanșează marșul asupra Bruxellesului. Întâlnire de taină la Budepesta

Populiștii declanșează marșul asupra Bruxellesului. Întâlnire de taină la Budepesta

Establishmentul european, puternic slăbit de criza de sănătate, întărzierile înregistrate în ce privește vaccinarea și problemele economice, va avea de înfruntat și în plan politic o amenințare teribilă.

Populiștii declanșează marșul asupra Bruxellesului! Premierul maghiar se va întâlni joi la Budapesta cu cei mai importanți lideri europeni ai curentului populist și conservator. E vorba de Matteo Salvini, liderul unuia dintre partidele de guvernământ din Italia, Lega, și cu Mateusz Morawiecki, primul ministru polonez.

Purtătorul de cuvânt al lui Viktor Orbán, Bertalan Havasi a declarat marți că întâlnirea se va concentra pe crearea unei alianțe la nivel european între partidul de guvernământ din Ungaria FIDESZ, Lega și partidul PiS din Polonia, condus de Morawiecki.


Germania, calul troian al lui Putin? “”Țarul” poate “dirija” Deutsche Marine


Salvini a avut consultări cu Orbán prin videoconferință la începutul lunii martie despre vaccinări, redresarea economică post-pandemică, migrație și politica de protejare a familiei. Premierul Viktor Orbán a confirmat că a purtat discuții cu europarlamentarii italieni și polonezi despre crearea unui nou grup de partid în cadrul Uniunii Europene. Citând lipsa de reprezentare a valorilor Fidesz în Parlamentul European, Orbán consideră că este timpul ca un nou „curent politic” să se manifeste în UE.

Populiștii declanșează marșul asupra Bruxellesului!

La rândul său, Matteo Salvini a declarat corespondentului MTI de la Roma că reuniunea va avea loc pentru a discuta despre cum se poate construi o Uniune Europeană post-coronavirus. „Europa va fi diferită după Covid-19 și vom avea șansa să regândim identitatea Europei”.
Pandemia, a adăugat el, a oferit posibilitatea de a crea o UE cu un „rol nou și un sens nou”.

El a spus că UE „trebuie să-și găsească sufletul, coloana vertebrală, misiunea”. Uniunea nu poate răspunde nevoilor europenilor dacă este pur și simplu un bloc de afaceri, a adăugat el.


Financial Times anunță războiul între SUA și China. Totul va porni de aici


Salvini a spus că Lega, Fidesz și PiS din Polonia au valori comune europene. Interesant e că liderul italian a negat că s-ar discuta formarea unui partid populist la nivel european.

„La Budapesta vom discuta despre viziunea pentru o viitoare Europă bazată pe muncă, bunăstare, securitate, identitate, familie și educație”, a spus el, adăugând că formarea unei noi familii politice în Europa nu ar fi pe ordinea de zi. „Nu se va forma niciun grup de partid comun”, a spus el pentru MTI. „Vom prezenta o cartă comună cu valori și obiective comune.”

Salvini a spus că Lega nu intenționează să adere la Partidul Popular European. El a adăugat că visul său a fost să unească familia Partidului Identitate și Democrație și conservatorii și reformiștii europeni, întrucât acest lucru ar forma al doilea cel mai mare grup PE.

 

Polonezii vor să colaboreze cu Lega și FIDESZ în Parlamentul European

În cadrul unei conferințe de presă la Varșovia, marți după-amiază, Morawiecki a declarat că reuniunea de joi de la Budapesta va aborda „diferite probleme europene”, cu un accent deosebit pe „întrebările politice” legate de funcționarea Parlamentului European.

Cei trei lideri vor discuta, de asemenea, „modul în care programul european poate fi cel mai bine implementat în interesul în primul rând al Poloniei, Ungariei și Italiei”, a spus premierul polonez citat deHungary Today,

Războiul din Orientul Mijlociu a început deja. Operațiuni secrete de comando și sabotaje