Evenimentul Zilei > Politica > Ponta, un nou episod „Votul pentru Rațiu”. Firea îi prezice consecințele: „Vor plânge!”
Ponta, un nou episod „Votul pentru Rațiu”. Firea îi prezice consecințele: „Vor plânge!”

Ponta, un nou episod „Votul pentru Rațiu”. Firea îi prezice consecințele: „Vor plânge!”

Primarul Capitalei, încă în funcție, Gabriela Firea susține că Victor Ponta și Robert Negoiță au contribuit la eșecul său de la alegerile locale.

De asemenea, Gabriela Firea a spus că și mama lui Victor Ponta ar fi votat cu Nicușor Dan, candidatul care a câștigat fotoliul de primar general.

Firea dă vina pe Ponta și Negoiță

„M-ati intrebat de domnul Negoita si Ponta. Acum sunt mai directă. Nu sunt de acord să trecem aşa uşor cu vederea peste ce au făcut cei doi.

Faptul că atunci când ne era cel mai greu, când eram în precampanie, ne pregăteam să intrăm într-o luptă dură au lansat atacuri nedemne, nedrepte asupra mea şi asupra colegilor mei.

S-au plasat de partea lui Nicuşor Dan. Mama domnului Ponta, chipurile, l-ar fi votat pe domnul Dan. Robert l-a felicitat. Cred că ei doi au contribuit la insuccesul PSD în Capitală”, a declarat Gabriela Firea.

Afirmația Gabrielei Firea despre mama lui Victor Ponta a fost făcută după ce acesta, la o emisiune de televiziune a afirmat că mama lui l-ar vota pe Nicuşor Dan la alegerile locale.

Care este cel mai mare regret al Gabrielei Firea

„Mama mea, care e un barometru extrem de important pe zona politică și dacă o ascultam mai des îmi era mai bine, mi-a zis: «Eu cred că îl votez pe Nicușor Dan».

N-am vrut să îi spun nu sau da, dar întreb de ce. «Păi, uite, noi toți de pe strada noastră ne-am strâns să protestăm pentru faptul că se face o construcție ilegală. Nu ne-a băgat nimeni în seamă, nici primarul în funcție de sector.

A venit Nicușor Dan, a fost alături de noi, a zis că face o acțiune». Zic da, uite, are un argument, un om, mama trăită în București 70 de ani. După care m-a întrebat acum: «Dar știi, blocul ăla ilegal era al unei doamne deputat de la PNL. Acum, Nicușor Dan dacă mai vine primar, mai poate să zică ceva de doamna deputat PNL?» Nu știu, dar cred că e o pierdere pentru Nicușor Dan, nu îl ajută asocierea cu Orban și cu PNL, ci mai degrabă îl trage în jos.

Dacă în combinația asta apare și Traian Băsescu, nemuritorul Petrov, cu securiști, cu șpăgari, cu… Cred că îl va dezavantaja. Și atunci oamenii caută o alternativă la cele două candidaturi, asta este ideea candidaturii Pro România și mergem până la capăt.

Acum, sincer, dacă vă uitați la cei doi candidați, care-i de stânga, care-i de dreapta? Eu zic că domnul Nicușor Dan e mai de stânga decât doamna Firea. Ca profil politic, ca mod de gândire, nu o spun de rău. Eu cred că un primar trebuie să fie și de stânga și de dreapta, nu trebuie să fie ideologic, trebuie să aibă o viziune.”, a spus Victor Ponta.

Gabriela Firea: Nu plâng după alianța cu Victor Ponta

În vara acestui an, înainte de alegerile locale, când toate partidele căutau să formeze alianțe electorale, Gabriela Firea a spus că nu vrea să facă o alianță cu Victor Ponta.

„În afară de dezamăgire nu am alt cuvânt să descriu sentimentul pe care îl am. Ar fi fost o dovadă de respect pentru cetățeni să avem o alianță de centru-stânga. Cetățenii așteptau o astfel de alianță.

Din păcate, ei au ales o cale greșită, alianța răului, alianța distrugerii, pentru că prin tot ce au făcut, fac și au zis și zic nu determină altceva decât un sprijin pentru candidatul PNL.

Dacă asta înseamnă să fii om de stânga, de centru-stânga, atașat valorilor social-democrației să sprijini candidatul din partea PNL cred că este o mare eroare și viitorul politic la va demonstra acest lucru.

Eu nu fug neapărat după coaliții, după înțelegeri, după alianțe cu anumiți politicieni. Îmi doresc foarte mult o alianță cu oamenii. E în firea lucrurilor să ne aliem cu oamenii.

Nu plâng după alianța cu Victor Ponta, în schimb, ei vor plânge, că s-au îndepărtat de cei care i-ar fi fost la o adică alături în cazul unei eventuale candidaturi la prezidențiale pe care a anunțat-o.

Cred că din acest moment pactul cu cei care gândesc social-democrat în România s-a încheiat definitiv pentru domnul Ponta și acesta nu va mai primi nici simpatie, nici voturi, nici apreciere din partea celor pe care i-a trădat. Pentru că nu doar pe mine m-a abandonat, ci pe toți cei care ne-au votat” spunea Gabriela Firea în luna iulie.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: